koxmo Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Witam. Panowie - mam pytanie czy ten element od B5 będzie pasował do B6? chodzi mi tylko o ten zaznaczony. niby w aukcjach jest napisane, że tak, ale wasze fachowe zdanie bardziej się liczy. da radę przełożyć tylko tą część lub całość czy rozglądać się za elementem od B6. Chodzi mi głównie o diody ambiente.
erchi Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Podpinam się do pytania. I czy wnętrze da się bezproblemowo przełożyć, chodzi głównie o czujnik temperatury.
Gość Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Odpowiadam: ten plastik pasuje do b6/b7 bez problemu a diody są identyczne. wystarczy przełożyć do lampki z b6/b7. a teraz minusy: lampki b5 były w innych odcieniach niż w b6/b7 wobec czego kolor tego plastiku będzie się różnił od reszty. Po drugie w plastiku z B5 jest tylko jedna "krateczka" więc jeśli w swojej masz np. czujnik ruchu to już Ci nie będzie działał. Jeżeli natomiast nie masz takiego czujnika oraz nie przeszkadza Ci inny odcień - zakładaj śmiało. Będzie pasować na 100% do lampki z b6/b7.
Rekomendowane odpowiedzi