tomeklpu Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Sytuacja wygląda tak mam drugie dostawcze auto kupiłem je w kwietniu jednak z racji braku czasu nie mogłem pójść przerejestrować. Na umowie widnienie wpis ze uszkodzona jest uszczelka pod głowica. Ku mojemu zdziwieniu Pan w WK stwierdził że muszę jechać na przegląd bo tak i już? Miał racje czy nie? Sam przegląd kończy się 1 grudnia. Nadgorliwość? Bo na moje pytanie czy jak będzie wpisana że spalona jest żarówka pozycyjna to też wygoni mnie na przegląd. :facepalm: Powiedział ze tak....
soolek Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Akurat, że spalona żarówka to bym się nie zdziwił, bo samochód z niesprawnym oświetleniem nie może się poruszać po drogach. Co do uszczelki to nadgorliwość moim zdaniem. Masz dwa wyjścia: robisz przegląd i rejestrujesz auto albo składasz wniosek o rejestrację (ma obowiązek przyjąć od Ciebie w każdej formie). Jeżeli wg. Pana z WK brakuje jakiegoś dokumentu, to ma obowiązek pisemnie poprosić Cię o uzupełnienie dokumentów lub odmówić rejestracji podając powód poparty przepisami. Jak facet będzie uparty, to może się podeprzeć koniecznością weryfikacji stanu technicznego, ze względu na podejrzenie wprowadzenia "odpadu" - uszkodzona uszczelka, czyli auto nie sprawne. Jak nie sprawne, to może jest odpadem? Ale co urzędas, to interpretacja, więc wybór należy do Ciebie.
Rekomendowane odpowiedzi