chopin87 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 witam. od pewnego momentu mam problem z biegami. zaczelo sie od tego ze nie chciala wejsc jedynka pozniej przenioslo sie z jedynki na piatke po czym wszystko wrocilo do normy. innym razem mialem tylko problem z jedynka a od wczoraj z reguly mam tylko dwojke i luz... tak jakby byly jakies blokady pozakladane i jedyne polozenia drazka zmiany biegow to 2 i N. wystarczy ze rozpedze delikatnie auto "strzele" ze sprzegla na dwojce i wszystko jest git. dodam ze dzisiaj jak mi sie to przynajmniej wyeliminowalem awarie kosza zmiany biegow. problem jest gdzies wewnatrzskrzyni... wie ktos o co moze chodzic ??
jacek70 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Niewątpliwie coś ze skrzynią , możliwe że poleciała synchronizacja.
chopin87 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 tylko dziwi mnie to ze raz nie mam biegow a jak szarpne ukladem napedowym po przez energiczne puszczenie sprzegla to wszystko wraca do normy. to tak jakby cos blokowalo drazek zmiany biegow a po szarpnieciu blokada spadala...
jacek70 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Czyli wchodzą jak w Starze 200 sprzęgło na dwa razy.
chopin87 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 Sprzeglo na dwa razy rowniez nie pomaga. Chodzi o to ze nie mam ruchu drazka zmiany biegow a czasami na luzie czuje opor podczas ruchu lewo prawo.
szakal222 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 A wodziki pod autem sprawdziles Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
chopin87 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 A wodziki pod autem sprawdziles pod autem mam tylko jeden wodzik z takim jakby krzyzakiem na koncu. skasowalem luz na nim ale dalej bylo to samo. wyjalem wodzik calkowicie i drazek zmiany biegow chodzi normalnie. probowalem reka zmienic bieg ruszajac wybierakiem iwtedy zdiagnozowalem ze to cosna skrzyni.
szakal222 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 MoZe gdzies ja skleszczylo .przekichane rizbiorka skrzyni Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
chopin87 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 skrzynia wczoraj zostala wyjeta. kupilem druga wiec rozbiore stara tylko zeby zobaczyc co sie stalo. niestety niby nowa skrzynia jest dedykowana do mojego modelu (co prawda ma inne oznaczenia) i nie pasuja lapy, jutro musze kupic drugie... :/
Rekomendowane odpowiedzi