tomekxp2 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Witam, pytanie dotyczy filtrów, paliwa, powietrza, kabinowy, olejowy. Dwie dobre marki Mann i knecht. Który wg. Was jest lepszy - z praktyki. W teorii co osoba to różna opinia. Cena nie istotna.
pandamix Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 jeden i drugi swoją rolą będzie spełniał dobrze,montowałem różnych marek i nie widzę różnicy
Jakoob Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Każdy z nich spełni swoją rolę tak samo, ważniejsza od marki (pomijamy wszelkiej maści chińszczyznę) jest terminowa wymiana.
Krzysiek6623 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Wydaje mi się, że oba podobnej jakości z tym, że zawsze jak kupuje manna maja na miejscu a knechta mogą mieć za kilka godzin. Chyba wynika to z tego, że mann popularniejszy, ale z tego co pamiętam też tańszy.
quadral20004 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 pan w firmie SF FILTER powiedzial mi ze mann i knecht sa stosunkowo drogie,natomiast filtry MACHLE sa konstrukcja identyczne jak mann i knecht ale duzo tansze. za komplet zaplacilem 170 zl.
Hugo Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Jedne i drugie są tej samej jakości. O cenie nie ma co tu dyskutować bo to zależy kto ma jakie rabaty. Ja za Knechta płacę mniej niż za Filtrona
POWER-KRIS Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 Przecież Knecht to nazwa filtrów Mahle.
Wandej Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 pan w firmie SF FILTER powiedzial mi ze mann i knecht sa stosunkowo drogie,natomiast filtry MACHLE sa konstrukcja identyczne jak mann i knecht ale duzo tansze. za komplet zaplacilem 170 zl. To powiedz temu panu że nie powinien robić tego co robi(mniemam że sprzedaje filtry) Tak jak Kris napisał mahle to knecht na pudełkach jest róznie. Czy mann czy knecht... wszystlo jedno. Wykonanie bardzo dobre obydwie firmy wymiennie trafiają się w oryginalne. Ostatnio w b8 zmienialiśmy to paliwo było mann a reszta knecht
quadral20004 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 hehe dobrze wiedziec:)
tomekxp2 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 Ok, dzięki za odpowiedź, no to teraz przed zimą zaopatruje się w Manna, a następnym razem w ramach testu zaopatrzę się w Knechta
marekg Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 I jakich efektów w ramach tego testu się spodzewasz?
xBladex Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Ja używam od dłuższego czasu manna jest git..a cena miedzy knechtem a mannem to kilka pln.chyba między filtrem oleju różnica 1zl..pytalem ostatnio u dzika Edytowane 12 Października 2014 przez xBladex
cabanmat Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Miejsce produkcji MANN'a jest różne (hiszpania, bośnia, indie, china,..) ... Knecht chyba zawsze jest Made in Austria Miałem u siebie filtr oleju Mann'a.. najpierw Hiszpański, później Niemiecki... wydawało mi się, że w niemieckim materiał był mniej pofalowany.. Edytowane 12 Października 2014 przez cabanmat
tomekxp2 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Efektów pewnie żadnych, ale można sprawdzić jak wyglądają po roku czasu użytkowania w polskich warunkach. Edytowane 12 Października 2014 przez tomekxp2
cabanmat Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Hugo gdzie mają Knechta w lepszej cenie od Filtrona ?
Wandej Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Miejsce produkcji MANN'a jest różne (hiszpania, bośnia, indie, china,..) ... Knecht chyba zawsze jest Made in Austria Miałem u siebie filtr oleju Mann'a.. najpierw Hiszpański, później Niemiecki... wydawało mi się, że w niemieckim materiał był mniej pofalowany.. To akurat racja
Hugo Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Hugo gdzie mają Knechta w lepszej cenie od Filtrona ?W Inter Cars. Tylko jak pójdziesz z ulicy to zapomnij o super cenach [emoji1]
cabanmat Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Ja tam u mnie mam założone : Filtr Paliwa & Oleju -> Knecht Made in Austria Filtr powietrza Mann Made in India Filtr kabinowy węglowy Filtron Made in Poland Jeżeli ktoś pyta się ... czy Mann czy Knecht... mówię Knecht Knechta masz Austriackiego... a Mann jest różny... China, Indie... nie tędy droga Zaraz rozpęta się burza "Masz coś do Chin ?!" Ale sam pewnie wiesz jak to jest gdy na produkcie masz napis Made in China, a Made in Germany Na moim przykładzie.. do mojego motoru zestaw filtrów MANN'a - Oleju -> Niemiecki albo Hiszpania zależy co trafisz - Paliwa -> Bośnia & Hercegownia - Powietrza -> Indie - Kabinowy -> Niemcownia Tutaj mój filter oleju Mann Made in Spain, Niemiecki po wyciągnięciu nie był taki pofalowany Edytowane 13 Października 2014 przez cabanmat
POWER-KRIS Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Filtron węglowy to nawet nie stał przy weglu [emoji12] Nie pamiętam co wladowalem ale kamaza przed sobą nie czuje. I mniej drażni płyn spryskiwaczy. Pierwszy lepszy innej firmy. Nawet na oko widać że 3 razy ciemniejszy od Filtrona. Edytowane 13 Października 2014 przez POWER-KRIS
cabanmat Opublikowano 13 Października 2014 Opublikowano 13 Października 2014 Nie no pierwszy lepszy to nie Filtron to niska półka, a ty zapodałeś najwyższą półę
Rekomendowane odpowiedzi