Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wyklejanie skórą boczków w drzwiach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam moze sie przyda lub nie :decayed:

a wiec nakabinowalem sobie skore sliczny kremowy kolor i zabralem sie za boczki i ogolem to co sie da do wyklejenia bo za siedzenia sie nie biore bo cos spier....

a wiec zaczynamy od zdjecia boczka nie robilem zdjec bo chyba wszysty wiedza ...

103206a075e44243.jpg

z tym ustrojstwem bylo najwiecej grzebania niewiem czemu jest to zatapiane plastikiem i nie idzie tego ruszyc bez popsucia czegos :naughty:

ta tapicerka ma otwory podłużne na takie same bolce co sa w boczku i później jest to zgrzewane ze soba ...

12f2ae1ad76a19bc.jpg

183d37d0459f817b.jpg

po walce z tym dziadostwem zamulilem z fotkami i zabralem sie dalej za dociecie skory i dopasowanie jej na ten plastik z tapicerka , i koljny problemik wyskoczyl ze gabka i tapicerka i ten plastik sa ze soba sklejone ... ale po przylozeniu uchwytow i skory nieodstawalo nigdzie wiec zabralem sie do klejenia na stara tapicerke mialem koncowke butaprenu i szukalem jakiegos innego kleju co po zwiazaniu nie kruszeje i znalazlem szczeliwdo K+D .. jest to cos co po zaschnieci tworzy gume/kauczyk jest elastyczne bynajmniej u mnie w pracy tego uzywaja to mialem :tongue4:

po sysmarowaniu starej tapicerki przykladalem skore i naciagalem ja na tym zagiecu zeby nie byla pomarszczona, nastepnie dopasowanie zeby wszedzie przylegala rowno i dociecie nadmiaru, po 30 min skrecanie wszystkiego i jak byly te zaczepy to trzaba bylo z powrotem powtapiac je jakos rozgzalem srobokret i dociskalem :wink4: na tych starych zgrzewach i poskladanie do kupy wszystkiego montaz na drzwi i to by bylo tyle co do boczkow . jutro dozyce wiecej zdjec bo zabieram sie za drugi boczek

Opublikowano

pracuje w firmie która produkuje sztuczna skórę ciekawe jak by sie to nadawało do obijania auta boczków itp??????wiem ze obija sie tym meble to i do auta pewnie by sie nadało co??????

Opublikowano
  • Autor

nie mam w sumie pojecia jest to ecoskora na meblach sie jakos sprawdza ale ciekawe jak bedzie wygladac po paru latach w aucie .... ja swoja mam bydleca miekka , lepiej byloby gdybym mial twarda na siedzenia ale nie dalo rady zalatwic :naughty: wiec musze sie zadowolic tym co sobie nakabinowalem :decayed: fakt ze starczy mi tega na cale auto lacznie z podsofitka i bagaznikiem tylko czy znajde :disgust:

Opublikowano

nie mam w sumie pojecia jest to ecoskora na meblach sie jakos sprawdza ale ciekawe jak bedzie wygladac po paru latach w aucie .... ja swoja mam bydleca miekka , lepiej byloby gdybym mial twarda na siedzenia ale nie dalo rady zalatwic :naughty: wiec musze sie zadowolic tym co sobie nakabinowalem :decayed: fakt ze starczy mi tega na cale auto lacznie z podsofitka i bagaznikiem tylko czy znajde :disgust:

co z tymi zdjeciami ?

Opublikowano
  • Autor

wiem zamulilem, brak czasu postaram sie w ten week zabrac sie za drugi boczek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

weekend minął.. nawet dwa.. :cool1:

Opublikowano

na razie to widać tylko zdjęte boczki a efekt końcowy pasowało by zrobić zdjęcia jak to wyszło

Opublikowano
  • Autor

kur... sry chlopaki ale jakos czas mi nie pozwala dalej sie wziasc za robote zaraz zejde zrobic fotke jak jest zamontowane moze uda mi sie cos dalej rzezbic w ten week, za 5 min jest fotka jak wyglada zamontowane[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 11:56_________________________________________________506ba473b07142e2.jpg

60c0d94648da3d0c.jpg

no wiec macie caly czas szukam tych plastikowych raczek w takim kolorze ale jakos mi sie trafily jeszcze :kwasny:[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 12:19_________________________________________________skora nie jest biala tylko taka jasniutko szara :decayed:

Opublikowano

kur... sry chlopaki ale jakos czas mi nie pozwala dalej sie wziasc za robote zaraz zejde zrobic fotke jak jest zamontowane moze uda mi sie cos dalej rzezbic w ten week, za 5 min jest fotka jak wyglada zamontowane[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 11:56_________________________________________________506ba473b07142e2.jpg

gratuluje :good: wyglada nie idealnie ale bardzo ladnie -sam chcialbym u siebie cos takiego :embarrassed:

60c0d94648da3d0c.jpg

no wiec macie caly czas szukam tych plastikowych raczek w takim kolorze ale jakos mi sie trafily jeszcze :kwasny:[br]Dopisany: 16 Październik 2008, 12:19_________________________________________________skora nie jest biala tylko taka jasniutko szara :decayed:

Opublikowano

no gratki też będe musiał takie zrobić bo materiał jest wkurzający

Opublikowano
  • Autor

yep jak sie znajdzie troszke wiiecej czasu to musze wkoncu oddac auto tapicerowi i niech dziala na fotelach i reszcie tapicerki :cool1:

Opublikowano

gdzie kupiłeś tą skórę ile dałeś

Opublikowano

gdzie kupiłeś tą skórę ile dałeś

tez sie pytam :mysli:

Opublikowano
  • Autor

nie kupilem :decayed: powiedzmy ze u mnie w pracy lezala :evil: taka niechciana :naughty: jest to skora bydleca czy cieleca miekka bo byla jeszcze twarda ale jakos tak mi nie lezala w dotyku i wzielem ta jest ona w takich kawalkach jakby zdjetych z byka :kox: a ta twarda byla w rolkach czyli bardziej wydajna z kawalka a tak czy inaczej tej skory mam okolo 20 kg

Opublikowano

a czarnej czasem nie masz na zbyciu ??? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

zanim poszedlem na chorobowe to sobie odlozylem czarna na bagaznik to moze jeszcze bedzie jak by byla to dam znac bo kufer chyba zostawie w spokoju

Opublikowano

byłbym zobowiazany i oczywiście rozliczylibysmy sie jakoś

Opublikowano

ile byś chciał za taką koloru kremowy czy jasno szary na PW oczywiście wszystkie boczki bym chciał zrobić :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

wam też nie chodzą zdjęcia?

Opublikowano

u mnie tak samo nie swieca sie foty :mysli: