pcmirek Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 witam ma pytanie jak skalibrować wskazówke paliwa ponieważ oszukuje rezerwa pali sie dopiero gdy już wskazówka sie nie podnośi wcale czytałem że z tyłu licznika jest śruba do wskazówki rozebrałem licznik i nie znalazłem nic czy jest możliwośc kalibracji poprzez vdcs
nike166 Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Jest możliwość, ale musisz posiadać pełną wersję VAGA lub VCDSa.
darkb Opublikowano 14 Października 2014 Opublikowano 14 Października 2014 Jest możliwość, ale musisz posiadać pełną wersję VAGA lub VCDSa. a jak ja posiadam taki kabel napiszesz może jakto zrobić
pcmirek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) mam pełna wersje vdcs tylko nie widze adaptacji wskażnika na kanale 35 error dodam że auto przed liftem 95r Edytowane 15 Października 2014 przez pcmirek
nike166 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 wchodzisz w instruments i tam będzie opcja test czy coś takiego i kalibrujesz dodam, ze wskazówki muszą stanąć w czasie testu pionowo, jeżeli od paliwa będzie lecieć w którąś stronę to Reka ja przesuwasz na środek i znowu puszczasz test, trochę się schodzi z ustawieniem bo nie zawsze po ponownym teście wskazówka stanie pionowo trzeba próbować
pcmirek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 nom jest faktycznie taki test robiłem go i wskazówka paliwa stoi równo na środku ale rezerwa pali dopiero się jak wskazówka wogóle sie nie podnosi a w vdcs pokazuje ze mam 8l a ona lezy
nike166 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 To nie mam pojęcia co może być nie tak, może coś z pływakiem ?
pcmirek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 pływak już zmieniony na starym było to samo i myślałem że skopany był i zakupilem od takiego samego auta ciekawy przypadek kurde a rezerwa powinna swiecic przy pierwszej czerwonej kresce pewnie ??
nike166 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 U mnie tak jest bo też miałem źle skalibrowaną tą wskazówkę , ale po teście sporo była poniżej pionu Po regulacji wszystko ok
pcmirek Opublikowano 15 Października 2014 Autor Opublikowano 15 Października 2014 u mnie jak wejde i robie test to najpierw wskazowki ida na maksa i ta od paliwa jest za maksem chyba troszkę a jak na połowie trzyma to równa kurde połowa i to jest dziwne chyba ze zbiornik jest od 1.8 albo licznik cos ale juz denerwuje ten problem mnie bo to kumplowi robie to auto
Rekomendowane odpowiedzi