Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BRD nierówna praca i falowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To odłącz od EGR-a wtyczkę , i zobacz czy się zrobi cisza .

Jak ciszy nie będzie to odłącz wtyczkę od klapy :naughty:

Opublikowano

Jeśli to egr to masz gratisową robote lub za 50zł.

Kwestia wymontowania go,odkręcenia pokrywki i wyjęcia środkowego trybu i auto wraca do stanu przed dźwiękowego.

Opublikowano

Kwestia wymontowania go,odkręcenia pokrywki i wyjęcia środkowego trybu i auto wraca do stanu przed dźwiękowego.

Witam, dziękuję serdecznie za pomoc okazało się że w EGR, wyjąlem środkowy trybik i jest ok.

Opublikowano

Mam podobny problem. Jak rano zapalę to chodzi bez problemu. Potem gdy delikatnie zaczyna się nagrzewać jest podobny problem tak jak u kolegi Gentleman. Dodam że gdy nagrzeje się do 90 stopni to wszystko ustaje i chodzi narmalnie. Gdy chodzi nie równo zaczyna poddymiac na niebiesko i czuć gryzący zapach ropy. Pompki były wymienione na akcji. Co to może być?

Opublikowano

Witam, dziękuję serdecznie za pomoc okazało się że w EGR, wyjąlem środkowy trybik i jest ok.

No i super... Fajnie że się udało.
Opublikowano
  • Autor

Mam podobny problem. Jak rano zapalę to chodzi bez problemu. Potem gdy delikatnie zaczyna się nagrzewać jest podobny problem tak jak u kolegi Gentleman. Dodam że gdy nagrzeje się do 90 stopni to wszystko ustaje i chodzi narmalnie. Gdy chodzi nie równo zaczyna poddymiac na niebiesko i czuć gryzący zapach ropy. Pompki były wymienione na akcji. Co to może być?

Mysle ze to jednak mogą być pompki, jak nie to EGR.

Opublikowano

A ja bym na początek podłączyl kompa+fizycznie spr.bym ust.rozrządu ewent.w razie konieczności przeprowadził korekte i jeśli po tyd zabiegu się nie poprawi to zaglądnąłbym do EGRa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Panowie, czy winą lejącego wtrysku może być taki nienaturalny klekot silnika na niskich obrotach przy 1-ce/3-ce (biegi). Taki cieżki klekot, od wczoraj taki objaw wystepuje u mnie? Oczywiście, niebieski dym przy zimnym silniku i drgania budą. Bez DPF i katalizatora.

Opublikowano

Jasne że będzie klepał to tzw spalanie detonacyjne-jak wtrysk lyje to lipa-może dziure w tloku wypalić lub tłok może peknąć.

Opublikowano
  • Autor

Panowie jako moze byc sredni koszt wymiany rozrzadu, synchronizacji na nowo, bo stara sie "rozjechala", sprzewdzenie wtryskow plus jakies tam uszczelki pod glowica ?

Opublikowano

wymiana rozrządu, imbusika plus dwie rolki na wieloklinie plus komp. zapłaciłem 1200zł

Opublikowano

robocina:

wymiana rozrządu + ust synchronizacji w razie koniecznosci - zawiera w "pakiecie" - 400-600zł- taka róznica w razie rozszerzenia naprawy - uszczelniacz lub naprawa gwintu w głowicy od napinacz paska rozrządu - cecha tych silników - nie wina mechanika

jesli sychronizacja sierozjechała to trzeba ja poprostu ustawic - koszt max do 100zł

wymiana oringów na PPD- 400zł

Edytowane przez SotoM

Opublikowano
  • Autor

Panowie, szukam jeszcze jakiegoś pomysłu na moje Audi. Wtryski sprawdzone, rozrząd ustawiony, dpf wyciety poprawnie, a w silniku podczas ruszania dziwne stuki, dziwny klekot, brak pomysłu co to może byc? gdzie szukać przyczyny mogę? Korbowód, panewki?

Opublikowano

jestes w stanie to nagrac....?

Edytowane przez SotoM

Opublikowano

Jasne że będzie klepał to tzw spalanie detonacyjne-jak wtrysk lyje to lipa-może dziure w tloku wypalić lub tłok może peknąć.

Pierwsze słyszę o spalaniu detonacyjnym w dieslu, chyba że ktoś zatankował benzyną :kox:

Mogą być objawy klepania, tłuczenia, gdy pompka, a dokładnie jej elektrozawór jest uszkodzony i wtryskuje paliwo w innych fazach rozrządu i ilościach niż powinna .

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano

Naprawde...panie Psorze :) to wymyśl odpowiednią dla tego zjawiska nazwę jeśli ta ci nie odpowiada :-B

Edytowane przez SotoM

Opublikowano
  • Autor

Postaram sie wieczorem wrzucić filmik.

Druga sprawa, czy zestaw naprawczy do pompowtryskow niezbedny przy wymianie to moze byc koszt 500zl?

Film:

https://www.youtube.com/watch?v=DAOWlb8rB6s&spfreload=10&ab_channel=Gentelmanplus1

Edytowane przez Gentleman

Opublikowano

tak , w aso za 4 kpl uszczelniaczy do pompek zapłacisz równo 500 zł,

Opublikowano

Postaram sie wieczorem wrzucić filmik.

Druga sprawa, czy zestaw naprawczy do pompowtryskow niezbedny przy wymianie to moze byc koszt 500zl?

Film:

https://www.youtube.com/watch?v=DAOWlb8rB6s&spfreload=10&ab_channel=Gentelmanplus1

Mogę się mylić, ale mi to zdecydowanie brzmi jak tłukący się dwumas. Sprzęgło w jakim stanie?
Opublikowano
  • Autor

Dwumas na pewno nie. To było sprawdzone też ;)