rodzyn889 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Przedstawiam mój nowy nabytek, Audi A4 B7, po przesiadce z Seata Leona 1M bardzo pozytywne wrażenia, wszystko jest takie.. Miłe Jedyne co nie miłe to wartość rezydualna pojazdu, ale cóż audi. Brakuje mi tylko szyberdachu, to jest fajna sprawa może sobie wrzucę , firma webasto robi pod zamówienia , no i z tyłu jest korbotronic żal po prostu, najwyższa wersja a z tyłu korba :/Poprzedni właściciel w br. roku wymieniał turbo oraz chłodnice klimatyzacji, rozrząd, pompki wymienione na akcji na Conti. Kolor pomarańczowy i wszystkie naklejki już zdarte xD grill będzie s4 ze srebrną ramką, bo pakiet black mi nie odpowiada jednak. Auto kupiona na zimówkach z felgami S-LINE. Auto posiadam.in:Silnik BRD 170KMNapęd QuattroZawieszenie Sline 1Be -20mmS-Line Exterior pakietS-Line Interior pakietBusiness Line pakietSystem nagłośnienia BOSERNS-E jednostka sterująca dzwiękiemBluetooth QPółskóra i grzenieTempomat , czujnik DRL, czujnik deszczuBixenon + wszystkie żarówki wymienione na LEDFIS Kolorowy + kierownica multifunkcyjnai wiele innych których nie ma sesnu wypisywać PLANY / MODYFIKACJE NA SEZON 2015 (wykonane do wiosny:) ):Program na 200KM w firmie Bartpol Tuning (ecu Kingsoft)Wycięcie DPF w ww. firmie.Glinkowanie lakieru, Polerowanie i wosk przed zimą.Sprzęgło sachs sport i nowy dwumas (ten jest cichy ale od razu KPL)Sprężyny eibach pro kit -30mm18" Felgi (rs4 replika) Dystanse 15mm H&R do felg zimowych 17"Dokładka przedniego zderzakaTylne lampy w technologii LED (prawdopodobnie FK)Swap modułu pompy oleju lub jego modyfikacja na grubszy wałeczek.Montaż modułu bluetooth do RNS z najnowszymi aktualizacjamiNaprawa wgniecenia na masce i wymiana grilla na S4Wyczyszczenie czerwonego koloru z tarcz kotwicznychMalowanie zacisków - srebrny połysk Wymiana hamulcy tył na 288 (są 255), z przodu są 320x30 .Kompleksowa korekta lakieru oraz odnowienie koloru na wiosęDołożenie elektryki tył - chyba najgorsze na mojej drodze Zestaw kupiony lada dzień walka z montażem dziękuje koeldze Domin za pomoc w montażu w ASO Dzisiaj wykonany przegląd w ASO:Olej Castrol EDGE 5w-30 + filtr, wymiana oleju w moście,Filtr powietrza, pyłkowy paliwa, dezynfekcja klimy, płyn hamulcowy itp Po przeglądzie ASO wbija Gwarancje mobilności (dla nie wtajemniczonych laweta do najbliższego punktu serwisowego, auto zastępcze do 3 dni lub pomoc na drodze). Pierwsze zdjęcie z dnia zakupu, auto od forumowicza, trochę się stan różnił od tego co się umawialiśmy, ale cóż ciężko znaleźć auto więc wyregulowaliśmy niezgodności ceną, nowe będą w weekend jak wjadą pierwsze mody i polerka lakieru Obecnie auto wygląda tak Edytowane 4 Marca 2015 przez rodzyn889
instruktor83 Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 czarny sedan miodzio
marcinch001 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Sedan to sedan . . Powodzenia w modach .
rodzyn889 Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 Pierwsze graty wpadają, uaktywnienie bluetooth, full led na DRL, led na tablice, led na cofania (jest troche problemów ale ogólnie nie ma błedów can), dystanse 15mm (z myślą o większych felgach) 17stki wyglądają lepiej i nie wystają bardzo Pozatym zamówiony zderzak, maska, termin na program i hamowanie foto w weekend, glinka i megarius już czeka.
jarfab0511 Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 kolego nie wywala ci błędów przez te zarówki?? gdzie je kupowałeś i jaki koszt?
marcinch001 Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 Te ledy do tablicy rejestracyjnej strasznie się grzeją i wypalają gniazda sprawdz po jakimś czasie czy coś się tam nie dzieje .
rodzyn889 Opublikowano 20 Października 2014 Autor Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Ledy na dziennych bardzo się grzały nie chciałem stopić sobie oprawek, wiec je wyrzuciłem, ale błędu nie było. Na tablicy są ok, grzeją się ale narazie nie stwarzają problemów A nowe fruty już jadą, maska, zderzak s-line oczywiście, dokłądka z leona 1M. Dzisiaj wymieniona uszczelka pod pokrywą zaworów, zrobiona dezynfekcja parownika i ręczna polerka lakieru, a wcześniej glinkowanie. Mała sesja w rodzinnym Łowiczu: Edytowane 23 Grudnia 2014 przez rodzyn889
marcinch001 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 A co masz z tą maską i zderzakiem ze wymieniasz ?
rodzyn889 Opublikowano 20 Października 2014 Autor Opublikowano 20 Października 2014 A co masz z tą maską i zderzakiem ze wymieniasz ? Maska jest wgniecona na przodzie a zderzak popękany w jednym miejscu od jakiegoś uderzenia ;/ Na szczęście na allegro w dobrej kasie są Szukam też blendy od RS4 w miejsce tablicy, ale cięzki temat
GrzegorzR. Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Bartoszczaczek, jak zdejmiesz czarny grill to daj mi znać może odkupie i u siebie bym założył w avancie
krolikrob1 Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 czarny to czarny:) Fajna sztuka:) Fajnie wygląda taki black bandyta:) jeszcze tylko środek lamp na czarno:)
rodzyn889 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Elektryka na tył zapięta, niestety przełącznik 4x który kupiłem ma uszkodzną blokade tylnych szyb Sieman ma mi go wymienić jak będzie mieć inny. Męczylismy się chyba 7 godzin nad całością i DZIĘKI BOGU Domin telefonicznie pozwolił nam ominąć MCE i poszło już z górki Rączki do korber na sprzedaż i korby, oraz boczki pod elektryke bez instalacji do wzięcia, nie mam postów wieć narazie nie wystawie w giełdzie. - Do tego nowa pokrywa zaworów oraz zamówione maskownice silnika. Edytowane 4 Listopada 2014 przez rodzyn889
MAT1000 Opublikowano 4 Listopada 2014 Opublikowano 4 Listopada 2014 Widzę, że mało rozbierania, też mnie to czeka tylko czasu i umiejętności brak Czemu ominąłeś MCE ?
rodzyn889 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Widzę, że mało rozbierania, też mnie to czeka tylko czasu i umiejętności brak Czemu ominąłeś MCE ? Majster Domin kazał ale normalnie wszystko jest wysterowane. Tylko teraz walcze z lędzwiami oraz modułem komfortu ;/ Dzień gąbki w tyrze dzisiaj Na dniach wpada grill z S4 + dokłądka zderzaka z Cupry, oraz pare modów + nowe dumas i sprzegło, uszczelniacz W/K, zawias przód wszystkie elementy gumowo metalowe zawieszenia robie, geometria, podbora wału, łożyska McpHersona i coś tam jeszcze nie pamiętam teraz O takie z nudów w pracy Walka z Grillem do wyboru kilka wariantów: Wyszło jak zwykle Edytowane 25 Listopada 2014 przez rodzyn889
marcinch001 Opublikowano 26 Listopada 2014 Opublikowano 26 Listopada 2014 A miał być S4 Nowy czy używka ?
rodzyn889 Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Opublikowano 27 Listopada 2014 A miał być S4 Nowy czy używka ? Miał być okazało się że cena 1450zł to cena za grill, a na aukcji był KPL zderzak. Więc kupiłem używake s-line.
MAT1000 Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Goscia poniosla fantazja z ta ceną, chyba, że to aso . Używki już za 600-800 mozna znaleźć, tylko trzeba trafić.
marcinch001 Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 A miał być S4 Nowy czy używka ? Miał być okazało się że cena 1450zł to cena za grill, a na aukcji był KPL zderzak. Więc kupiłem używake s-line. Ja kupowałem w serwisie audi cena 1100 zł Sprawdziłem teraz w sklepie z częściami do VW cena glilla S4 to 1084 zł
rodzyn889 Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Opublikowano 27 Listopada 2014 A oto napęd pompy po 180 tysiach przebiegu: JEszcze 100 k km by polatał
griga-st Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Ołówek to nie problem, problemem jest gniazdo. Mój lepiej wyglądał, a się wysrał...
Rekomendowane odpowiedzi