pancurp10 Opublikowano 16 Października 2014 Opublikowano 16 Października 2014 Mam problem tego typu, że zakładałem alarm do swojego samochodu i nie chcący pomyliłem jeden przewód i przestały działać el szyby po str kierowcy. Na przyciskach jest brak podświetlenia a po stronie pasażera szyba dziła bez zarzutu. Walcze z tym już drugi dzień i nic nie wskórałem. Jak podam 12V na przewód czerwono biały w kostce od przełącznika opuszczania to el po str kierowcy działa. Potrzebuję się dowiedzieć gdzie leci przewód z kostki z przełącznikiem bo przewód czerwono biały w złączce przy lewym słupku koło nóg kierowcy ten kabel zmienia się na w czarno żółty i leci pod dywanem gdzies.... Potrzebuję zlokalizować co padło. Wydaje mi się, że modułu konmfortu nie mam gdyż pod siedzeniem kierowcy go nie znalazłem. Dodam też, że od tego momętu też znikła komunikacja z VAGIEM, zasilanie do OBD jest ale brak komunikacji. Proszę o pomoc
jacek70 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 W b5 niema modułu komfortu.Zobacz czy masz zasilanie + w kostce ..chyba niebiesko -bordowa ,kabel czerwony z paskiem zielonym .To jest + sterowania szybami.
Rekomendowane odpowiedzi