Awra Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Pomóżcie mi proszę, chciałem zdjąć ramiona bo jest na nich kilka nieładnych odprysków. Zdjąłem zaślepki, odkręciłem nakrętki i dalej nic tam nie widzę, ramię powinno dać się już chyba zdjąć. Jak ciągnę do góry/na boki za ten zawias i widzę jak się unosi całe podszybie to mi się słabo robi Nie chciałbym tego poniszczyć, jedyny wpis na forum to taki żeby po odkręceniu ciągnąć to właśnie do góry aż odejdzie, ale u mnie to nic nie daje. Jest jakiś sposób na to żeby ograniczyć to szarpanie? Śrubokrętem płaskim próbowałem to podważyć ale nie chcę nic połamać
tomcrack27 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Panie musisz miec ściągacz bo tam jest stożkowaty trzpień i rękoma tego nie zdejmiesz
Awra Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 No to już sobie pomalowałem Dzięki za info...
Sqizzy Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 podjedz do jakiego leroy i kupisz sobie za dwe dychy ściągacz, nie próbuj tego ściągać na chama bo uszkodzisz ramie lub mechanizm.
Awra Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 No właśnie dlatego pytam Szarpnąłem to kilka razy ale tam i podejście słabe i odejść nie chciało to sobie darowałem.
Wihajster Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 psiknij wd40 i odczekaj.Poźniej zlap ramie i delikatnie poruszaj lewo prawo powinno zejsc
Awra Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 No to ściągacz potrzebny czy nie - ramiona aero - zakładam że nie wymieniane nigdy.
tomcrack27 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Bierz sciagacz i po robocie
jospethe Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Podjedź do jakiegoś dobrego zakładu mechanicznego to Ci to ściągną za pare gorszy albo i za darmo.
Awra Opublikowano 17 Października 2014 Autor Opublikowano 17 Października 2014 nie no szarpać się z tym więcej nie zamierzam... ściągaczem będzie atak
michałswd Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 a jak zdjąc same piora z wycieraczek chodzi mi konkretnie o ten plastikowy zatrzask ?
tomcrack27 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 odciagasz go a w ktora strone to widac po mocowaniu
Awra Opublikowano 18 Października 2014 Autor Opublikowano 18 Października 2014 Żaden ściągacz nie jest potrzebny - oto manual : 1. Po odkręceniu nakrętek bujamy ramionami aby je poluzować, nawet nie trzeba mocno, to robimy przy uniesionej masce dla lepszego dostępu. 2. Zamykamy maskę i podnosimy ramię pióra - wtedy ramię odpada samo z tego trzpienia, wszystko ostrożnie żeby nie uszkodzić szyby. Jak nie zadziała to opuszczamy pióra, macha w górę i znowy delikatnie bujamy i powtarzamy punkt 2, u mnie zadziałało bez problemu żadnego.
Sqizzy Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Czyli metoda na chama skuteczna :-) kupowałeś ten tlenek ceru do szyby ? Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Awra Opublikowano 20 Października 2014 Autor Opublikowano 20 Października 2014 Tak kupilem ale nie polerowalem bo brak czasu i weny. Dzis wstalem o 5 bo mialem wolny dzien zeby chociaz garaz posprzatac i wosk polozyc, polerka szyby z tego co czytalem to tez 5-6h zeby to spokojnie robic.
jhimo Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 A ja mam pytanie odnośni wycieraczek,.. Jakie kupić ;D mam aero, moje juz raczej zuzyte bo jak włączam to jest brzydki odglos na szybie ;D
grzegorz-mk Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Kupiłem taki ściągacz do zdejmowania ramion wycieraczek i nic z tego nie wyszło , cały się pogiął a wycieraczki nawet nie drgnęły . Tak jak tutaj ktoś wcześniej podpowiadał - trzeba ramiona przechylać raz na lewo raz na prawo i zchodzą bez problemu . Przerabiałem to.
czecho79 Opublikowano 27 Lutego 2021 Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Witam mam pytanie czy oplaca sie kupic teraz ramiona aero do a4 b6 bo mozna kupic same wycieraczki banany ktore pasuja i sie zastanawiam jaka jest roznica i czy warto wynieniac ramiona ? Edytowane 27 Lutego 2021 przez czecho79
dekiel 13 Opublikowano 28 Lutego 2021 Opublikowano 28 Lutego 2021 Jeśli mają odpryśniętą farbę lub sprężyny juz dobrze nie trzymają przylegania do szyby to kup nowe.
Rekomendowane odpowiedzi