Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Migająca kontrolka ESP przy skręcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie, od jakiegoś czasu podczas jazdy na zakrętach miga kontrolka ESP, bez znaczenia z jaką prędkościa jadę.

Co siędzieje?

Opublikowano

Czyżby czujnik kąta skrętu siedział? Masz jakieś błędy na VAG?

Opublikowano

Witam panowie, nie chcę tworzyć nowego tematu więc się podepnę. Mianowicie mam problem z Czujnikiem skrętu kół, zacisk 30 według CDIF/2 otóż cały czas świeciło mi się ESP byłem u mechaniora powiedział że jakiś moduł w kierownicy, niestety go nie zrobi trzeba do elektryka.. no dobra mam już jechać, na dworze temp. spadła poniżej 0 stop. i problem zniknął i ESP działa przynajmniej jak się włączy przyciskiem. Nie szaleje autem więc nie sprawdzę czy automatycznie działa. Ale dlaczego na wysokich temp. błąd a na niskich problemu nie ma.

Opublikowano

Przyciskiem to się wyłącza!

Opublikowano

Słuchaj to dlaczego w lato mryga przy normalnej jeździe i wciskasz ESP i nie reaguje? a gdy jest niska temp. to pracuje normalnie?? przycisk ON to się świeci stale a jak klikniesz drugi raz to się wyłącza ?????

Opublikowano

Jeżeli świeci kółko, w sumie taka strzalka na liczniku cały czas to jest wtedy niby wyłączone.

Jaki on się świeci? W b6?

Opublikowano

U mnie kiedyś za nim się pogorszyło to jak dałem ognia na trawie to podczas boksowania kół migało tak jak piszesz a podczas jazdy spokojnie nie świeciło. A teraz cały czas i błąd na komp. Czujnikiem skrętu kół, zacisk 30. z poziomu komp. nie da się dostać żeby adoptować.. zastanawiam się czy zacisk 30 to nie od zasilania.. ale dlaczego na minusowych temp. działa prawidłowo.

Opublikowano

Bo pewnie coś marznie i zaczyna stykac. Czujnik jest pod kierownica może coś się rozlaczylo lub taśma padła.

Opublikowano
  • Autor

Komp prawde ci powie :) podepnij a pozniej wklej tu błedy jakie sa

Gdzie to sprawdzić?

Opublikowano

U mnie kiedyś za nim się pogorszyło to jak dałem ognia na trawie to podczas boksowania kół migało tak jak piszesz a podczas jazdy spokojnie nie świeciło. A teraz cały czas i błąd na komp. Czujnikiem skrętu kół, zacisk 30. z poziomu komp. nie da się dostać żeby adoptować.. zastanawiam się czy zacisk 30 to nie od zasilania.. ale dlaczego na minusowych temp. działa prawidłowo.

Mylisz systemy, działał wowczas ASR a nie ESP

Opublikowano

Kolego miga tylko przy skręcaniu? Czy podczas jazdy wprost też ? Czy nawet też przy skręcaniu przy znikomych prędkościach ? Miganie oznacza zadziałanie tego systemu :wink:

Kolega sprawdzał stan zawieszenia czy nie ma luzów ?

Stan amortyzatorów ?

W jakim stanie są opony ?

W jakim stanie felgi ?

Kolega posiada może Vag-Com'a ?

Edytowane przez loader1993

Opublikowano
  • Autor

Kolego miga tylko przy skręcaniu? Czy podczas jazdy wprost też ? Czy nawet też przy skręcaniu przy znikomych prędkościach ? Miganie oznacza zadziałanie tego systemu :wink:

Stan amortyzatorów ?

W jakim stanie felgi ?

Przy skręcaniu w prawo ( na większych łukach) przy różnych prędkościach ( powyżej 50 km/h) na suchej i mokrej nawierzchni. Podczas jazdy na wprost jest ok. Zawieszenie, amory Opony, felgi ok. VCDS-a posiadam.

Edytowane przez vgb1

Opublikowano

Stan amortyzatorów ?

W jakim stanie felgi ?

Przy skręcaniu w prawo ( na większych łukach) przy różnych prędkościach ( powyżej 50 km/h) na suchej i mokrej nawierzchni. Podczas jazdy na wprost jest ok. Zawieszenie, amory Opony, felgi ok. VCDS-a posiadam.

U mnie wczoraj paliła się kontrolka esp + od świec (taka skręcona spirala).Po wymianie spalonej żarówki stopu kontrolki zgasły. Może coś w tym kierunku szukaj...

Opublikowano

zrób logi dynamiczne czujników abs

Opublikowano

U mnie cały czas czego bym nie wyczyniał autem :D