bialyz Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Witam Otóż mam problem z klimatyzacją, nie leci w ogóle powietrze... Sprawdziłem błędy w klimie, wyświetliło 18.3 Napięcie dmuchawy świeżego powietrza, sporadyczne, oraz 08.7 Klapa regulacji temperatury, czasem blokowana, czy wie ktoś ile mniej więcej będzie kosztować naprawa tego? Dodam tylko tyle że podczas regulacji nawiewu słyszę taki dziwne brzęczenie jakby wentylatora który po chwili jakby się wyłączał.
jacek70 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Odnośnie klapy to zobacz czy się zamyka i otwiera do końca.Miałem kiedyś tak że ramię klapy złapało za przewód od alarmu i się zacinało.
Ossek Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Pewnie szczotki się kończą w dmuchawie. Wyjmij dmuchawę, wlutuj nowe szczotki (tylko zaopatrz się w dobrą lutownicę) i będzie hulać. Silniczek klapy temperatury znajduje się po lewej stronie od nóg pasażera. Powinno Ci się bez większego problemu udać go wyjąć i wyczyścić. Po zdjęciu schowka będziesz widział i dmuchawę, i silnik.
Rekomendowane odpowiedzi