Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapala się kontrolka (!)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dolej płynu hamulcowego.

Na zakretach łapie czujnik poziomu płynu. Też to miałem.

Ale błędy sprawdź bo różnie może być.

Opublikowano

bezsens, Samochody tej klasy, nawet z tego rocznika nie dopuściłyby się takiego błędu....

bezsens, Samochody tej klasy, nawet z tego rocznika nie dopuściłyby się takiego błędu....

zostaw jak jest, sprawdz bład i odpiero, zero zmian....

Power - kris przypalasz b6 głupotą na temat zmiany położenia płynu względem grawitacji... Panu pdoziekujemy.... :hi:

Opublikowano

No pewnie masz kule mistrzu i wiesz co mi pomogło.

Kuzwa na zakrętach jakimś cudem czujnik poziomu dochodził do dna. Czemu nie wiem a z miesiąc glupialem. Jak dodałem płynu że sitka tyka od roku nie widzę kontrolki.

A doszedłem po odpieciu kostki że zbiornika płynu i jazda zero kontrolek.

B6 to nie B5

Opublikowano

prosze Cie o jedno, nie rób chłopakowi wody z mózgu, obydwaj wiemy, że VCDS jest niezbędny... :kox:

Opublikowano

Prawda też jest ze potrafi się wykrzyknik swiecic i piszczy przy problemach z akumulatorem.

Opublikowano

:) to nie Aku...

Daj go na podpietym prostowniku i włącz autko.. naładuj z 1 h i dopiero , jak włączysz auto i błąd bedzie, tzn , że coś innego...

VCDS OBDII :hi:

Opublikowano

No raczej nie bo by od razu a nie w zakrętach.

Równie dobrze może lipne klocki hamulcowe że już sygnalizują koniec.

Opublikowano (edytowane)

dlatego pytam go o komputer, mam pełnego i zawsze wiem co w trawie piszczy

Krzychu, fajne b5-tki mamy nie? Aż Cie o poziom w dół zciągnęło... :lol:

Edytowane przez Shiftback
Opublikowano

ABS też nie bo by świecił.

W moim przypadku komp nic nigdy nie widział.

Kuzwa ja o b6 a wy o b5.

Bo kuzwa w nocy to się śpi.

Opublikowano

Bardzo ograniczony jest twój zakres wypowiedzi.... Takie zdawkowe zdania, są używane np. u mnie w pracy gdzie wiem co mam do zrobienia i potrzebuje szybkich instrukcji, To wiesz dla mnie dalej na nabijanie postów , a ten chłopaczek siedzi i myśli co to za błąd... :kox:

Opublikowano

Ale z grawitacją się nie zgadzam przy sile odsrodkowej. [emoji12]

Opublikowano

Przemek, kup za marny grosz kabel i demo obdII I i masz do konca zycia diagnozy do a4 b5..

Sciągasz mi temat , a wiesz ,że jestem podatny...skzrynie se przelej na odsrodkowej....

Opublikowano

a co ma np. vcds do komunikatów typu : brak płynu hamulcowego,płynu od spryskiwaczy itp.

przecież jak się czujnik w zbiorniczku hamulcowym popsuł,czyli jest podłączony ale daje na przemian sygnał o braku płynu lub nie to co vcds o tym powie ? bo 100% błędu nie pokaże

u kolegi zepsuł się np. czujnik przy ręcznym i też był wykrzyknik ale to w b5 bez fisu i vcds nic nie widział.

Opublikowano

Krzysiek no ja własnie nie mam fisu. mam tego typu licznik http://images48.fotosik.pl/255/12951ca3f5cfa84emed.jpg

ja tak kojarzyłem że to moze byc cos zwiazane np z płynem hamulcowym bo np w SCENIC I po lifcie jak zaciagnie się reczny to swieci kontrolka STOP i własnie też ta kontrolka co u mnie miga (!) czerwony wykrzyknik.

ale sprawdziłem poziom płynu i jest na max.

dlatego właśnie zgłupiałem.

Koncówka klocków? nie sądze bo w licpu/sierpniu były jeszcze od z przodu bo tył mam cały nowy.

poza tym jakby klocki to by swieciało cały czas a nie tylko w ciasnych zakretach i na nierównosciach duzych jak mi buja autkiem.

Panowie nie ma co sie kłucic dziś doleje literek oleju bo napewno nie mam maxa zobacyzmy czy wtedy bedzie też ten sam problem :)

Opublikowano

ABS też nie bo by świecił.

W moim przypadku komp nic nigdy nie widział.

Kuzwa ja o b6 a wy o b5.

Bo kuzwa w nocy to się śpi.

Nooo, w nocy to się śpi, tym bardziej z soboty na niedziele :facepalm: sory....

jemu sie przyda odczyt, pewnie dużo błedów pokaże, choć życze oby tylko ten jeden...

Opublikowano

Panowie , ja bym sprawdził czujniki abs ...

Ale do tego potrzeby jakiś interfejs ...

Opublikowano

Dolałem płynu hamulcowego nieco ponad max i kontrolka jeszcze mi się nie zaświeciła :decayed:

zobaczymy jak to wyjdzie podczas jazdy dalej, ale narazie spokój :banan:

Opublikowano

3mam kciuki aby ustało, i teraz jak podepniesz się kompem, tak jak pisałem, to ten błąd dalej będzie widniał, do momentu skasowania.....