Shiftback Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Szacuneczek... Wyczytałem w karcie, naklejce kodów wyposażenia mojej bestii, że mam podgrzewane bębenki. Bezpieczniki też ma podprowadzone, ale kurka wodna nie działa po podciągnięciu klamki, rok i model w opisie, przydało by się na zimę, Gdzie tam zajrzeć koledzy?
piotrzaba5 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 A po czym wnioskujesz, że nie działa? Rozbierałeś i sprawdzałeś?
Shiftback Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 Nie wiem co rozebrac, w zime trzymałem rok temu klamke 5 minut i musiałem uważać aby kluczyka nie zwichnąć...
piotrzaba5 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Może zamarzło Ci przy zamku a nie przy wkładce?
Shiftback Opublikowano 25 Października 2014 Autor Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) mało spostrzegawcze stwierdzenie jak dla mnie mistrzu.... mógłbym przejrzeć kabelki i spróbowac wymienić wadliwy element, sens w tym, że nie wiem jak się do tego zabrac... a boczki ściągałem już.. mechanizm... i elektryka... lusterko mam w sumie sam wklad ma 2 piny ale brak wtyczki, macie jakąkolwiek wiedzę, czy np podprowadzic 5V i masę, bębenek idzie sprawdzić voltomierzem? po zdjeciu boczka drzwi znajde np kable aby sprawdzić napięcie? Edytowane 25 Października 2014 przez Shiftback
POWER-KRIS Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Zamek jest zasilany z bezpiecznika nr 17.Owszem miernikiem grzalke sprawdzisz ale w kostce voltomierzem czy jest napięcie, a sama grzalke omomierzem na opór czyli czy jest przejście ile omów czy nie ma bo spalona. Ewentualnie jakiś element w samej klamce mikrostyk który ja załącza po podniesieniu. Co do lusterka to zobacz czy pod boczkiem nie ma kabelka bo zamki grzane to dziwne że lustra nie. I zaraz znów dostane[emoji12] No i pytanie czy nie musi być np + 5 lub 0 żeby to się uaktywnilo ? A jeżeli nie masz przewodów do lusterka to znajdź ogrzewanie tylnej szyby i doprowadz do lusterka. http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=&t=1766 http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=26302&start=20 Te lusterka są cwane. Czyli trzeba im podać stałe zasilanie bo jest wbudowany termik i sam je załącza. http://www.a4club.pl/index.php?topic=15294.0 Ciężka sprawa bo jeszcze przed i polift jest inaczej, albo z szyba albo same. Lubie Google znajdę dwadzieścia tez za i drugie tyle przeciw. [emoji12] Edytowane 26 Października 2014 przez POWER-KRIS
TomaszMkII Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Tutaj widać jak to wygląda "na żywym organizmie", sterownik, okablowanie i element grzejny
Rekomendowane odpowiedzi