Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T+Q [AMB 170KM] BRC Sq 24 czy LOVATO Smart?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów!

Takie dwie opcje przedstawili mi chłopaki z Abart we Wrocławiu. Słyszałem, że są ogarnięci więc umówiłem się na środę na montaż. Ciekawy jestem waszej opinii o tym, który zestaw wybrać oraz o Abart jako firmie.

Moje kryterium wyboru:

1. Chcę pamiętać o gazie w zasadzie tylko przy tankowaniu i jak mi kalendarz przypomni o przeglądzie.

2. Zoptymalizować koszt i jakość instalacji gazowej w budżecie do 3.500pln.

Z góry dziękuję za podzielenie się swoimi doświadczeniami i opiniami.

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Ja mam 1.8T AVJ i założyłem BRC Sequent 24.11 i polecam, instalacje nie tania i dobra. Ja płaciłem 3250zł z korkiem pod klapką paliwa. Jeżdżona w każdych warunkach od 5km/h na parkingu po 230km/h na niemieckiej autobahnie i zero drgań, przerywań, spalanie jest okej to że brc pali dużo gazu to w moim przypadku się nie sprawdziło. Autobana 140-225 non stop klima włączona 10.3-10.5l ale to był but co zdjęcie ograniczenia prędkości. Z czystym sumieniem mogę polecić BRC

Opublikowano
  • Autor

Ja mam 1.8T AVJ i założyłem BRC Sequent 24.11 i polecam, instalacje nie tania i dobra. Ja płaciłem 3250zł z korkiem pod klapką paliwa. Jeżdżona w każdych warunkach od 5km/h na parkingu po 230km/h na niemieckiej autobahnie i zero drgań, przerywań, spalanie jest okej to że brc pali dużo gazu to w moim przypadku się nie sprawdziło. Autobana 140-225 non stop klima włączona 10.3-10.5l ale to był but co zdjęcie ograniczenia prędkości. Z czystym sumieniem mogę polecić BRC

Dzięki za odpowiedź. Znajomy również doradza mi BRC. To mam dwa głosy za :-).

Opublikowano

jesteś już umówiony na montaż więc trudno będzie Cie namówić na coś innego,

są również bardzo dobre polskie instalacje gazowe-Stag,Tech,które w niczym nie ustępują tym zagranicznym z wyższej półki,

są tańsze w montażu,tańsze w serwisowaniu,prostsze w strojeniu,większość gazowników je ogarnia,

Ja nie wybrałbym ani BRC ani Lovato-ale to tylko moje zdanie,

jest coś takiego jak Forum LPG i tam otrzymałbyś konkretne wyjaśnienia dlaczego instalacja taka a nie taka,

Opublikowano

w poniedziałek również zakładam BRC SQ 24.11 w Żarkach Średnich pod Zgorzelcem u Radzia Malickiego (zakładał mi w B5 i kilkunastu znajomym i zero problemów) cena za montaż 2800 zł oczywiście wlew w klapce :)

Opublikowano

3250 za BRC... łoj, zdzierstwo...

BRC z reguły nie jest montowana, tylko wrzucana pod maskę... i tak samo nie jest regulowana.

Założyłbym coś na ACR01+Hana lub Baracuda/STAG lub LPGTech lub KME... ale u gościa który będzie wiedział jak to zamontować i jak to wystroić.

Opublikowano

BRC założone, pierwsze 100km zrobione i malina ...

Opublikowano

Jezeli ktos chce sie bawic w samidzielne strojenie to w brc tego nie zrobi. Ale jesli chce zeby zalozyc i jezdzic bezproblemowo to bardzo dobry wybor.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

założone BRC Sequent 24.11, przejechałem już ~3kkm, żadnych problemów, montaż we Wrocławiu w Abart. Gratis zmienili olej na Rehinol 5w-30. Jedynie jak chciałem się pobawiś to w okolicach 6,5k obrotów trochę zaczał szarpać ... ale przy takiej zabawie już przełączam na PB :]

Opublikowano

Zle ci ustawili i temu szarpie na lpg powinien isc do odcinki tak jak na pb