adamx32 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Witam Mam taki problem że Auto co pare kilometrów gaśnie, dzieje się to przeważnie na skrzyżowaniach lub przy ruszaniu,gdy już auto zgaśnie jest duży problem z odpaleniem (zazwyczaj konczy sie to holowaniem ). Jednak gdy auto już zapali jejzdzi dobrze, wkreca sie na obroty nie ma żadnych objawów jakiejkolwiek usterki, zapala tez b.dobrze od razu, aż do nastepnego takiego przypadku że auto gaśnie. Byłem z tym u mechanika powiedział że pod maska wszystko posprawdzał i jest wszystko ok, Komputer też nic nie wykazał. mechanik wskazał na możliwosć zacinania się pompy paliwa znajdujacej sie w zbiorniku ,samochód mi oddał i kazał testować mówiac ze nastepnym razem jak auto zgaśnie kopnać w zbiornik paliwa a pompa zacznie działać jednak to nie pomaga. zauważyłem sam równierz że gdy auto zgaśnie po pzrekreceniu stacyjki nie słychać pompy paliwa, nie po każdym przekreceniu stacyjki pompa sie załacza. czy to jest żeczywiśnie usterka pompy paliwa i należy ja wymienić czy może wystarczy wymienić sam przekaźnik odpowiedzialny za tą pompę ?przypomnę że jak samochód już odpali i pochodzi ,pompa sie załacza za każdym razem przekrecenia stacyjki,auto odpala dobrze i jejzdzi, prosze o dorade co mam wymienić i ewentualnie sprawdzić
whiski Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Witam, Mialem podobny problem, pomogło przeczyszczenie zaśniedziałych styków w gnieździe przekaźnika oraz wymiana przekaźnika dla pewniejszego wyeliminowania usterki Pozdrawiam
Dev Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Najpierw uzupelniac profile bo nie wiadomo co pisac
adamx32 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 Witam, Mialem podobny problem, pomogło przeczyszczenie zaśniedziałych styków w gnieździe przekaźnika oraz wymiana przekaźnika dla pewniejszego wyeliminowania usterki Pozdrawiam Czy mógłbyś mi powiedzieć który to numer przekaźnika i gdzie się on znajduje ?
loader1993 Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Najpierw uzupelniac profile bo nie wiadomo co pisac Dokładnie żadnych informacji na temat silnika. Nie wiadomo czy Diesel Czy Bezynka
adamx32 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Opublikowano 26 Października 2014 Najpierw uzupelniac profile bo nie wiadomo co pisac Dokładnie żadnych informacji na temat silnika. Nie wiadomo czy Diesel Czy Bezynka silnik 1.9 tdi 130 km
loader1993 Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Kolego! Przydały by się logi , najlepiej wtedy gdy gaśnie! Myślę że kolega ma problem z elektryką , pompkę można łatwo sprawdzić , wyciągnąć ją , wsadzić do pojemnika z ON , podłączyć zasilanie , i delikatnie w nią pukać np. śrubokrętem. Kolega próbował ściągnąć minusową klemę z akumulatora po zgaśnięciu i problemem z odpalaniem?
adamx32 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Opublikowano 27 Października 2014 Nie nic nie próbowałem bo zbytnio się na tym nie znam,dziś udało mi się zrobić 15 km i auto nie zgasło, Usterka niestety wystąpiła za granicą ,nie posiadam odpowiedniego sprzętu by coś posprawdzać ,pompę sprawdzę jutro,gdyby się okazało że uszkodzona jest pompa lepiej jest wymienić kompletna pompe czy wystarczy sam wklad
loader1993 Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 gdyby się okazało że uszkodzona jest pompa lepiej jest wymienić kompletna pompe czy wystarczy sam wklad wystarczy wymienić samą pompkę ona znajduje się w zbiorniku w takim plastikowym koszu
POWER-KRIS Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Tylko jak w avancie pod siedzeniem odkreci się rewizje to jakieś wyciszenie zasłania dojście.
adamx32 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 u mnie pompa paliwa znajduje się w bagażniku.DPF-u na szczęście nie mam, jak sprawdzę pompę to dam znać.
POWER-KRIS Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Kuzwa to pewnie u mnie też.
Rekomendowane odpowiedzi