Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

00858 - connection radio zf output to antenna amplifier 011 - open circuit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W rns-e nie mozna odkodowac diversity, nie wprowadzajcie chlopaka w blad:) poza tym odkodowanie nie poprawia odbioru radia:)

Jesli chodzi o sds to jest watek na forum, teraz nie znajde bo siedze na tel.

Opublikowano

Chodziło mi, że jak kupiłem radio, to miałem błąd Diversity na Concercie. Zmieniłem wartość i błąd zniknął :) Dzięki Tobie wiem, że na RNS-E tego nie ma :)

Opublikowano

Jak ktos ma dobry odbior to faktycznie wystarczy odkodowac diversity:) jesli jest taka opcja oczywiscie hehe. Ale jak jest kompletna instalacja to lepiej z tego korzystac:)

• 2 lata później...
Opublikowano

Panowie zgasł mi podświetlenie w radiu. Samo radio gra winda pracuje itd lecz wyświetlacz jest czarny tak jakby stracił podświetlenie.
Jak przyświece latarka widać stacje itd.

Błąd w vag to

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zdjecieac4353f3c8446ce81f919ee92e4e5c0a.jpg

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

• 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam że odkopie temat ale mam taki błąd jak na zdjęciu (00858) w rns-e... to nie podłączona antena diversity??
radio grało ładnie ściągało ładnie wszystkie stacje do czasu kiedy nie wcisnąłem go w kokpit... nagle przestało odbierać stacje... przejściówki sprawdzałem miernikiem wszystko niby ma przejście itd... zacząłem podejrzewać radio ale gdy wcisnę w przejściówkę choćby 10cm kabla to ściąga stacje... sprawdzałem tez kable antenowe poprzez podłączenie rns-d które było wcześniej z aucie i ściąga wszystkie stacje i niema żadnych błędów... już pomysły mi się kończą... czy w ustawieniach rns-e (adaptacje vcds) jest jakiś kanał który być może przestawiłem zanim zorientowałem się że radio nie ściąga stacji...

Robiłem przejście z rns-d na rns-e w rs6 c5...

Edit:
Naprawiłem... 
Wszytko to wina słabej jakości adaptera antenowego... przy włożeniu go do radio środkowy bolec w gnieździe diversity w radio wszedł jakby obok środkowej żyły w adapterze i go wygiął... po wyprostowaniu bolca i poprawieniu  jego gniazda w adapterze podłączyłem wszytko ale radio nadal nie ściągało...  

W poszukiwaniu odpowiedzi, schematów, itp. dlaczego wyświetla się ten błąd znalazłem informacje że na wyjściach anteny fm i diversity  w radio powinno być napięcie ~12v podłączyłem miernik i o ile na wyjściu gniazda fm napięcie było to już na wyjściu z gniazda diversity już nie... pomyślałem że już po radio ale na szczęście reset pomógł i napięcie pojawiło się na obu gniazdach... Napięcie sprawdzałem na podłączonych wszystkich kostkach i na pracującym silniku.

Radio ożyło ściąga wszystkie stacje ale co do błędu to nie wiem czy znikł bo jeszcze nie podłączałem VCDS... pewnie tak ;)

Pozdrawiam i życzę udanej naprawy.

Edytowane przez Zbój S6

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam koledzy.Przekładka rnse z symphony 2din.Wszystko działa idealnie ,ale na vcds został jeden błąd " 00858 - connection radio zf output to antenna amplifier 011 - open circuit ".

Mam przejściówkę anteny radia na rnse na dwa wyjścia ,ale jedno jest wolne[przy symphony była jedna antena radiowa].Radio działa poprawnie.Jak pozbyć się tego błędu?

Ps: i nie rozumie do czego jest PIN bose skoro przy włączaniu radia nie ma nigdzie na RNSE info BOSE jak w przypadku concert symphony itd.Więc po co On jest w RNSE?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zmienić wzmacniacz i dołożyć nowy przewód antenowy. RNSE ma ori dwie instalacje antenowe FM/AM i Diversity do sterowania.

Tu cytat z forum:

Antena Diversity. 
Antena diversity to dodatkowa antena (poza anteną główną), która pomaga wzmacniaczowi/radiu znaleźć najsilniejszy sygnał stacji radiowej. Działa to tak: sygnał radiowy odbierany jest przez dwie anteny jednocześnie. Sygnały z tych dwóch anten przetwarzane są na osobnych torach odbiorczych, aż do momentu gdy są przetworzone na audio w odbiorniku radiowym, gdzie szybki układ przekierowuje sygnał z toru gdzie jest on w danej chwili mocniejszy.

W mieście ciężko poczuć różnice jeśli jesteś blisko nadajników... Ale lecąc poza miastem może być kłopot z odbiorem niektórych stacji...

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam czy błąd może być wynikiem dołożenia kamerki cofania do rnse? Radio działa bez problemów.