Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Mala zagadka.. co to jest??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, według moich ustaleń to fabryczna, manualna klima. Znalazłem kilka aut z tym wynalazkiem na mobile.de. Przycisk na dole, tylko jeden jest w autach bez klimy- przycisk obiegu zamkniętego. Jeżeli jednak sie mylę niech ktoś mnie poprawi. [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2008, 17:17_________________________________________________

Koledzy, według moich ustaleń to fabryczna, manualna klima. Znalazłem kilka aut z tym wynalazkiem na mobile.de. Przycisk na dole, tylko jeden jest w autach bez klimy- przycisk obiegu zamkniętego. Jeżeli jednak sie mylę niech ktoś mnie poprawi.

Update:

Faktycznie, znalazłem też jedno auto, w którym przyciski od manualnej klimy były 2 mniejsze pod środkowym pokrętłem. Sam nie wiem co o tym mysleć, być może jakiś model dokładanej klimy był na zachodzie powszechny i często go montowali po zakupie.

Opublikowano

a może to przełączniki/kontrolki LPG?

Opublikowano

Nie Kolego, to nie może być lpg. Za dużo aut z takim patentem widziałem w ogłoszeniach. Na pewno przyciski od manualnej klimatyzacji i już uważam, że to na 90% ori.

Opublikowano

tylu fachowców i nikt nie wie na 100% co to ?? :>[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2008, 19:09_________________________________________________ja znalazłem coś takiego to może być to ale tu jest umiejscowione pod środkowym pokrętłem

b2ba5203926fdc6fm.jpg

Opublikowano

Przyszła mi do głowy pewna myśl - być może całkowicie błędna ale... - te przyciski są w autach z automatyczną skrzynią biegów - może to ma jakiś związek właśnie ze skrzynią - coś w rodzaju przełączenia na tryb "zimowy" i "sport" ??????? - dodam że nie miałem do czynienia z Audi w automacie także być może straszne herezje opowiadam :embarrassed: ale....

Opublikowano

Jasne, że to przyciski od klimy i obiegu zamknietego, podobnie jak w Audi 80, B4

Opublikowano

poszperałem trochę w ogłoszeniach i to na 100% klimatyzacja manualna

http://www.autoscout24.pl/AllImages.aspx?id=vovquqf1odfq#

auto ma klimatyzację a innego włącznika nie widać

Opublikowano
  • Autor

od obiegu zamknietego chyba nie bo ten przycisk znajdowal sie pod pokretlami nawiewu, a dokladniej chyba pod pokretlem ogrzewania.

Przyszła mi do głowy pewna myśl - być może całkowicie błędna ale... - te przyciski są w autach z automatyczną skrzynią biegów - może to ma jakiś związek właśnie ze skrzynią - coś w rodzaju przełączenia na tryb "zimowy" i "sport" ??????? - dodam że nie miałem do czynienia z Audi w automacie także być może straszne herezje opowiadam :embarrassed: ale....

mam A4 z automatem i tu jest system DSP, ktory automatycznie wlaczal tryb normalny i tryb sportowy w zaleznosci od tego jak "agresywnie" sie jedzie (czeste przyspieszenia i mocne hamowanie - wiecie o co chodzi), wiec nie jest to od skrzyni[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2008, 20:20_________________________________________________

poszperałem trochę w ogłoszeniach i to na 100% klimatyzacja manualna

http://www.autoscout24.pl/AllImages.aspx?id=vovquqf1odfq#

auto ma klimatyzację a innego włącznika nie widać

chyba masz race bo jak sie przyjzymy dokladniej zdjeciu do widac ze gorny przycisk ma namalowana jakby wygietoa strzalke (jakby zamkniety obiegu) a drudi przycisk chyba ma gwiazdke czyli klima ;)

Opublikowano

to sa właczniki do klimy

1 stopień i 2 stopien schładzania

montowali takie do róznych aut firmy które sie tym specjalizowały poprzez servisy lub prywatnie

widziałem tego mase w swoim zyciu