Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wentylator sam się włącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam właśnie obudził mnie alarm, już czarne myśli, oglądam auto wszystko w porządku, stoję chwile a tu wentylator sam się włącza i chyba on też uruchomił alarm. Proszę o pomoc co to może być?

Ku przestrodze, jeśli ktoś będzie miał coś podobnego niech zobaczy czy woda się nie zbiera tam gdzie jest sterownik, w tej obudowie na podszybiu z prawej strony, otworzyłem a tam ze cztery centymetry wody, przekaźniki do połowy w wodzie zanurzone to nie dziwne że wariował, usunąłem wodęi po problemie.

Opublikowano (edytowane)

Witam właśnie obudził mnie alarm, już czarne myśli, oglądam auto wszystko w porządku, stoję chwile a tu wentylator sam się włącza i chyba on też uruchomił alarm. Proszę o pomoc co to może być?

Ku przestrodze, jeśli ktoś będzie miał coś podobnego niech zobaczy czy woda się nie zbiera tam gdzie jest sterownik, w tej obudowie na podszybiu z prawej strony, otworzyłem a tam ze cztery centymetry wody, przekaźniki do połowy w wodzie zanurzone to nie dziwne że wariował, usunąłem wodęi po problemie.

Kolego u mnie nie widzę żadnej wody a wentylator się włącza i wyłącza w nocy lub kiedy mu się chce. Np. dziś miałem tak, że po 2 dniach nie ruszania samochodu odpaliłem samochód normalnie. Dojechałem do pracy i po 2 godzinach jak przyszedłem to wentylator włączał się i wyłączał a akumulator był rozładowany do zera.

Naładowałem akumulator i w trakcie ładowania musiałem odpiąć kleme bo wentylatory włączały się cały czas. Po naładowaniu aku postałem 10 minut i nie włączyły się ani razu.

Nie bardzo wiem co z tym zrobić. Może to zbieg okoliczności ale stało się to zaraz po naprawie wycieku płynu chłodniczego.

SPrawdziłem VAGIEM i mam błąd 01274

. 01274 (Kody błędów) Silnik regulacyjny pokrywy ciśnienia spiętrzania V71 Silnik regulacyjny pokrywy ciśnienia spiętrzania (V71). Zablokowany lub bez napięcia. ...

Może coś z tym związane ?

kilka błędów wyskoczyło tj.

01826 - Sensor for Steering Angle (G85): Supply Voltage Terminal 30 35-10 - - - Intermittent

01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent

Address 46: Central Conv. Controller: 8E0 959 433 AJ Component: Komfortgerát T9F 0619 Coding: 06986 Shop #: WSC 00199 5 Faults Found: 01616 - Signal Wire to Interior Monitor 49-10 - No Communications - Intermittent 01561 - Left Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01561 - Left Rear Door 61-00 - Won't De-Safe 01562 - Right Rear Door 59-10 - Can't Unlock - Intermittent 01562 - Right Rear Door 61-00 - Won't De-Safe

Ktoś pomoże w temacie ?

Problem rozwiązany http://a4-klub.pl/index.php?/topic/72308-b6-alt-dziwne-zachowanie-zalacza-sie-wentylator-chlodnicy-prosba-o-pomocsugestie/

Edytowane przez chris061