Mk-Mateusz Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Witam. Audi A4 B5 2000r AJM 115PS. Sedan, Okolice Krakowa. Ja: Prawko 2lata, Wiek 20lat Tata: Prawko z ponad 10l, wiek 46lat. Interesuje mnie AC i OC (AC to chyba miniAC bo pełne AC jest dosyc drogie dla mnie). PZU zaproponowało mi miniAC dla ojca wraz ze mna jako wspolwlasciel za ok 600-700zł na rok. Auto wycienili na 33tys z 20% udziałem wsłasym miniAC w PZU. A Warcie na 25tys a koszt miniAC to 1000zł a 1500zł całe AC (w warcie wszystko tylko na ojca). Planuje sie zdecydować na miniAC w PZU bo jest dobra oferta za 600-700zł na mnie jako wspołwłasciciel. i Do tego potrzebuje jakies OC w kórym nie dostane maskarycznej ceny dla osooby + wspolwlasciciel z wiekiem 20lat. I oto moje pytania: 1) Czy poleacie PZU miniAC? (wypłacalnosc, solidnosc itp) 2) Co polecacie jako OC do tego kompletu? 3) Moze jakies inne formy? Pozdrawiam Mateusz
Michas Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 1) miniAC w PZU pojawiło sie raczej niedawno...wcześniej była opcja samo ubezpieczenie od kradzieży bądź pełne AC... czy polecamy? wydaje mi się że lepszy rydz niż nic (chodzi o 20% udziałów własnych), ale oferta wydaje mi się dobra..bo zamiast 5-6tys za rok, płacisz 600-700zł, jest to jakaś alternatywa dla osób o mniejszych dochodach, ale coś za coś... co do wypłacalności PZU to chyba nie jest tak źle w końcu to nie link 4. aha co do znizek na miniAC to tutaj nie obchodzą ich żadne twoje zniżki... jeśli np miałeś wcześniej wykupione ubezpieczenie od kradzieży w PZU to w pakiecie miniAC nie są one w ogóle uwzględniane... 2) OC to nawet w link4 możesz wykupić... chociaż radzę udać się do agenta ubezpieczeniowego niech Ci wynajdzie najtańszą ofertę, najlepiej wziąć ze zniżkami na ojca...bo jakbyś sam miał wziąć na siebie, bez zniżek , z nadwyżkami to kilka tysięcy by Ci z kieszeni ubyło
Madas Opublikowano 29 Września 2008 Opublikowano 29 Września 2008 myśle że powinienes udać sie do agenta ubezpieczeniowego i myśle że doradzi Ci coś konkretnego dla Twojej osoby i sytuacji.
andrev Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Mateusz Widzę post sprzed tygodnia, załatwiłeś już ubezpieczenie ??? Dwa tygodnie temu kupiłem dokładnie takie samo A4 jak Ty i też się zastanawiam gdzie auto ubezpieczyć. OC mam w TUZ Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych. Nie mam pojęcia co to jest, ale polecił mi to znajomy, który siedzi trochę w ubezpieczeniach. Koszt OC w Pile (miasto około 80 tyś) to około 400 zł. Teraz czeka mnie AC i też myślałem o PZU (znajomi polecają). Co Ty wybrałeś i ile Cię to kosztowało ?
rookie Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 polecam MTU na poczcie 300 zł na rok z 60% zniżki taty
domelq Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 1) Czy poleacie PZU miniAC? (wypłacalnosc, solidnosc itp) Ja mam miniAC. CO do wypłacalności itp. to nie wiem i nie chce mieć mozliwości sprawdzenia. Jesli chodzi o firmę PZU to raczej jest wypłacalna. Pamiętaj, że AC w PZU obejmuje tylko dewastacje, dzikie zwierzęta i krakdzież. W ostatnim przypadku oddają tylko 80% wartości. 2) Co polecacie jako OC do tego kompletu? OC kup sobie gdzie najtaniej. Ja dostałem najtańszą na poczcie. Mozesz wysłać zapytania, zadzwonić. Nie dłuzej niz pół dnia i będziesz miał przegląd całego rynku. Wiem jedno, ze libertydirect to ściema, ja i moi znajomi dostali tam minimum 20% wiecej niż u konkurencji. Widocznie Max Kolanko ma wysoki konkrat i trzeba to teraz odrobić
Rekomendowane odpowiedzi