mazinho250 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam Mam problem z b5 1.8 125 km instalacja LPG. Kiedy odpalam z rana samochód, nienaturalnie lekko trzęsie budą, obroty na początku są stabilne lecz z upływem czasu spadają nierównomiernie (bujają się) kiedy się dogrzewa do obrotów 750 i już jest wtedy normalnie tylko przy pierwszym odpalaniu. Samochód był podłączany u mechanika do komputera wyskoczył błąd cewki zapłonowej na 1 i 3 cylindrze z tego co pamiętam, straszył mnie że koszt takiej cewki wynosi 3000zł bosha, zaproponował mi że wymieni świecę i usunie błąd a jak nie pomoże to się zobaczy co dalej, dodam że czujnik temperatury jest ok. No i właśnie pytanie do was co dalej?
jacek70 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Z tą ceną to przesadził i to zdrowo. Za używkę płaciłem jakieś cztery lata temu 200 zł. No chyba ze w serwisie. Sprawdź czy kable lub moduł nie mają przebicia.
rafal9119 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 mam to samo. a co mam sprawdzic jak cewka ma przebicie???
ja74687 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 podłącz pod VAG jak cewka nie domaga to na pewno on ci to pokaże
rafal9119 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 chciałem sie dowiedzic w jaki sposob mozna sprawdzic ze cewka ma przebicie.
jacek70 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Zobacz czy nie ucieka iskra.Wieczorem widać jak przabij do masy.
mirek31071977 Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Co to za złodziej ten mechanik?To w V6 jakby wszystkie na raz pierdyknęły to nowe masz za jakieś 800.Zabieraj auto od tego gościa bo w ogóle stamtąd nie wyjedzie.
ja74687 Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 Co to za złodziej ten mechanik?To w V6 jakby wszystkie na raz pierdyknęły to nowe masz za jakieś 800.Zabieraj auto od tego gościa bo w ogóle stamtąd nie wyjedzie. Kolego nowa oryginalna cewka do ADR niestety ale tyle kosztuje ok 3000zł rafal9119 co żeś się na tą cewkę uparł podłącz VAG i wtedy zobaczysz co się dzieje jak masz takie same objawy to nie znaczy że od razu cewka ci poszła, jak chcesz na siłę spr. tą cewkę czy nie ma przebicia to w nocy psiuknij na nią delikatnie wodą i zobaczysz czy się dyskoteka robi czy nie Zapewne nic Ci to nie pokaże ale możesz spr.
Rekomendowane odpowiedzi