damian19886 Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Witam czy ktos probowal czym malowac lub jakas inna metoda by przywrocic kolor swing? Za wszystkie sugestie dziekuje.
synek86 Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 swing to taki niby czarny? ja mam u siebie i dobrałem farbę w mieszalni. na początku chciałem sprayem który po pomalowaniu dałby podobne uczucie jakby gumy. spraye firmy montana takie coś dają ale niestety koloru nie trafisz. to co w mieszalni mi dobrali to akryl mat, jak do malowania samochodów. jak będę miał w końcu czas i wolną lakiernię to będę robił próbę na zaślepce pod ręcznym. 1
Tyrath Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Też jestem zainteresowany tematem bo typ od którego kupiłem furę namiętnie rzucał klucze między popielniczkę a drążek. Oczywiście pozostałości tej miłej w dotyku powłoki będę musiał zjechać papierem?
synek86 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 popielniczkę i ramkę drążka zmiany biegów mam zamiar malować czarnym matem, ale nie sprayem. spraye są jakieś takie nieczarne te najtańsze. ewentualnie można zrobić sprayem montany, on właśnie ma zbliżony wygląd tej powłoki i uczucie w dotyku. co do zdzierania to próbuj moczyć w gorącej wodzie + jakiś detergent i szorowanie. jak jest to ciepłe to lepiej schodzi. ja u siebie kiedyś zdarłem patyczkiem po lodach całą powłokę z pokrywki zapalniczki bo mi się nudziło w korku przed malowaniem trzeba by tylko przematować troszkę.
damian19886 Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Opublikowano 11 Listopada 2014 Swing to ciemno szary kolor.Czy jest mozliwosc dobrania takiego sprayu?
nitroo Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Tak, ale puszka takiego matu wyniesie Cię z 60 zł, bo chciałem dorobić kolor do swojego granatowego wnętrza.
damian19886 Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Opublikowano 12 Listopada 2014 I co dorobiles? jest jakas roznica miedzy malowaniem a ori? ja potrzebuje tylko troszke takiej farby.
nitroo Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Nie dorobiłem, bo to dla mnie bez sensu. Wolę sobie kupić dolną obudowę kierownicy niż obie malować. Za dużo roboty Na pewno jest jakaś różnica, bo ori ma taką gumową powłokę, a nie wiem, jak ją osiągnąć.
synek86 Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 ja mam zamiar malować cały tunel bo ta powłoka jest wytarta paskudnie, jak to w pierwszych rocznikach... co do malowania plastików całkiem czarnych to jedyne co mogę polecić to dobra czarna baza lub akryl i może dodatkowo pasta matująca żeby ten mat był jeszcze bardziej matowy do tego rozpuszczalnik nitro i utwardzacz akrylowy. ewentualnie jak ktoś chce próbować spreyami to montana z serii gold (bardziej matowa) i kolor czarny. kolor swing to już tylko dobieranie w mieszalni lakierów. 1
kasiat Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 I jak malowałeś jak to wyszło? jak malowałeś to jakimi farbami? mi też by się przydało pomalować tunel ale trochę się boje jak to wyjdzie a może lepiej będzie kupić nowy tunel
tomekhxc Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 plasti ma ograniczona palete kolorów , zreszta on i tak robi gumową powłoke a w środku ocierając sie o elementy pewnie wytarło by sie z czasem , ale można spróbować
waldi1326 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Kolego ja dobrałem kolor w mieszalni, jest idealnie dobrany, jest chropowaty i matowy Ahaa i najważniejsze, nie ściera się
xsebo1 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Kolego ja dobrałem kolor w mieszalni, jest idealnie dobrany, jest chropowaty i matowy Ahaa i najważniejsze, nie ściera się[emoji14]Pod jaki kolor?
waldi1326 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Kolor swing, zaniosłem kawałek plastiku i mi dobrali:)
Rekomendowane odpowiedzi