Toskańczyk Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Witam, Prezentuję wam mój ostatni zakup Czyli Audi A4 Avant 1.9 tdi 110 km 1999 r W planach mam powoli inwestować w auto. Jeśli macie jakieś uwagi spostrzeżenia czy propozycje to z chęcią o nich poczytam Na razie po kupnie musiałem zrobić: Szybka wymiana klocków przód 2 wahacze w prawym przednim kole Czujnik prędkości koła, lewy przód bo był uszkodzony Kosztowne uszczelnienie pompy wtryskowej ( całość ) Wymiana wszystkich filtrów + olej + płyn do chłodnicy Rozrząd wymieniony przez byłego właściciela jakieś 4 tyś km wcześniej, przy uszczelnianiu pompy widać było, że sprzedawca nie kłamał Do zrobienia jeszcze mam: Wymiana sprzęgła ( na środę umówiony jestem ) Lewy przegub ( na środę umówiony jestem ) regulacja czujnika ABS i oczyszczenie koronki ( na środę umówiony jestem ) A teraz już tylko moje plany: Dywaniki kpl. - zrobione, pierwszy zakup z alledrogo, dla bajeru z wytłoczonym napisem Sline Wymiana obecnego radia na oryginalne + zmieniarka w schowku lub zakup nowego radia 1 din w kolorze wnętrza i z czerwonym podświetleniem( adapter 2 din/1 din ) i oklejenie panelu taśmą 3M Carbon Radio wymienione na Pioneera 2 Din + folia Carbon na konsoli jakieś lepsze nagłośnienie Relingi w chromie na pewno zrobią dobrą robotę 1 soczewka trochę straciła na przejrzystości więc trzeba ją odświeżyć Wymiana tylnej zamglonej lampy na jaśniejszą jak druga Wymiana wycieraczek + sprawdzenie wężyka od spryskiwacza tylnej szyby bo nie dochodzi płyn Autoalarm + centralny zamek na pilota, na razie mam tylko z kluczyka SWAP hamulców na przodzie, tarcze z 288/312 mm Zimowe felgi 16" - jeszcze nie wiem pod jaką oponę, letnie opony też do wymiany mam 16 felgi pełen fis ale nie wiem kto mógłby go dobrze podłączyć i jak zrobić aby długo nic się nie wypalało na wyświetlaczu Kierownica trójramienna Może z czasem grzane fotele, elektryczne szyby na tył, podgrzewane prawe lusterko, Radio zostało wymienione, według mnie wygląda to lepiej niż przed wymianą, chociaż jeszcze drobne poprawki w mocowaniu ramki awaryjnego zostały Po ogarnięciu paru informacji na temat audi postanowiłem wymienić jeszcze parę rzeczy, jutro na 8 auto na warsztat Olej motul xcess 5W40 5lPłukanka LM Olej przekładniowy 75W90 gl5 motul gear 300plyn Hamulcowy Ate SL6 Płyn do wspomagania LHM+ TotalKońcówki drążka Swag Sprzęgło Sachs Lewy przegub lobroFiltr oleju MANNFiltr paliwa MANNFiltr powietrza MANN Wycieraczki Valeo płaskie Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez Toskańczyk
Al@n Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 kiedyś moja wyglądała podobnie, nawet kolor ten sam na dzień dzisiejszy trochę się zmieniło, POWODZENIA W MODACH !!!
wojtask1989 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Witam, Prezentuję wam mój ostatni zakup Czyli Audi A4 Avant 1.9 tdi 110 km 1999 r W planach mam powoli inwestować w auto. Jeśli macie jakieś uwagi spostrzeżenia czy propozycje to z chęcią o nich poczytam Na razie po kupnie musiałem zrobić: Szybka wymiana klocków przód 2 wahacze w prawym przednim kole Czujnik prędkości koła, lewy przód bo był uszkodzony Kosztowne uszczelnienie pompy wtryskowej ( całość ) Wymiana wszystkich filtrów + olej + płyn do chłodnicy Rozrząd wymieniony przez byłego właściciela jakieś 4 tyś km wcześniej, przy uszczelnianiu pompy widać było, że sprzedawca nie kłamał Do zrobienia jeszcze mam: Wymiana sprzęgła ( na środę umówiony jestem ) Lewy przegub ( na środę umówiony jestem ) regulacja czujnika ABS i oczyszczenie koronki ( na środę umówiony jestem ) A teraz już tylko moje plany: Dywaniki kpl. - zrobione, pierwszy zakup z alledrogo, dla bajeru z wytłoczonym napisem Sline Wymiana obecnego radia na oryginalne + zmieniarka w schowku lub zakup nowego radia 1 din w kolorze wnętrza i z czerwonym podświetleniem( adapter 2 din/1 din ) i oklejenie panelu taśmą 3M Carbon Radio wymienione na Pioneera 2 Din + folia Carbon na konsoli jakieś lepsze nagłośnienie Relingi w chromie na pewno zrobią dobrą robotę 1 soczewka trochę straciła na przejrzystości więc trzeba ją odświeżyć Wymiana tylnej zamglonej lampy na jaśniejszą jak druga Wymiana wycieraczek + sprawdzenie wężyka od spryskiwacza tylnej szyby bo nie dochodzi płyn Autoalarm + centralny zamek na pilota, na razie mam tylko z kluczyka SWAP hamulców na przodzie, tarcze z 288/312 mm Zimowe felgi 16" - jeszcze nie wiem pod jaką oponę, letnie opony też do wymiany mam 16 felgi pełen fis ale nie wiem kto mógłby go dobrze podłączyć i jak zrobić aby długo nic się nie wypalało na wyświetlaczu Kierownica trójramienna Może z czasem grzane fotele, elektryczne szyby na tył, podgrzewane prawe lusterko, Radio zostało wymienione, według mnie wygląda to lepiej niż przed wymianą, chociaż jeszcze drobne poprawki w mocowaniu ramki awaryjnego zostały Po ogarnięciu paru informacji na temat audi postanowiłem wymienić jeszcze parę rzeczy, jutro na 8 auto na warsztat Olej motul xcess 5W40 5l Płukanka LM Olej przekładniowy 75W90 gl5 motul gear 300 plyn Hamulcowy Ate SL6 Płyn do wspomagania LHM+ Total Końcówki drążka Swag Sprzęgło Sachs Lewy przegub lobro Filtr oleju MANN Filtr paliwa MANN Filtr powietrza MANN Wycieraczki Valeo płaskie co do filtrów mana bym się zastanowił czy nie szkoda kasy bo są prawie 2 razy drozsze od innych a jakościowo to samo
Toskańczyk Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 Ogólnie nie cytuj tak długich tekstów bo nie wiadomo o co chodzi, wystarczy sam komentarz Filtry dobrych firm takich jak MAN czy Knecht na pewno nie zaszkodzą silnikowi Tak mówi głos forum
instruktor83 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 widzę że najważniejsze czyli coca cola jest czyli niezły początek jest a tak na poważnie większe koło na lato i będzie już zupełnie inne auto
Toskańczyk Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 gdzie serwisujesz audi we wro ? Polecili mi ten zakład http://dobrymechanik.pl/mechanicy/wroclaw/ln-stanko-serwis-diesel-transportfirma-leszek-stanko-2.html ale jeszcze się nad opolską zastanawiam, też jest tam dobry zakład tylko na pewno droższy, i mam kilku znajomych którzy naprawiają auta u takiego domowego mechanika(znajomy), zna się dobrze wymienia wszystko ale nie prowadzi działalności, tak hobbystycznie naprawia auta
Toskańczyk Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2014 Niestety na chwilę obecną nie wchodzi w grę, gość nie chce skarbówki w domu, ale po nowym roku podstawię mu auto to mogę z nim pogadać, nie jest to mój ziomek tylko moich znajomych
Rekomendowane odpowiedzi