Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Napęd wałków wyrównoważających

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I 90% tych bardzo kosztownych usterek występuje w B7 z rocznika 2005. Czyżby choroba wieku dziecięcego, a może taka polityka firmy żeby zostawiać "troszkę" pieniążków w serwisie ???

Opublikowano

Witam serdecznie . Od 3 miesięcy stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Audi A4 2005r 2.0tdi 140km auto sprowadzone z Belgi przebieg 160tyś "podobno oryginał sprawdzane w serwisie" przy zakupie coś szumiało tak jak by napinacz paska dlatego od razu został wymieniony rozrząd kompletny . Jak się okazało szum nie ustał po czym mój mechanik zdiagnozował uszkodzenie właśnie tego łańcuszka na pompie olejowej oraz kół i napinaczy . A do tego poinformował mnie że to wada fabryczna tego modelu i zamiast tego łańcuszka wprowadzili koła zębate które są nie dostępne !!! Proszę o pomoc gdzie to dostać bo on podobno wszędzie szukał i nie może znaleźć auto stoi już tydzień czasu i Piździa......................wa Już nie jestem szczęśliwym posiadaczem tego auta i jeszcze jaki to jest koszt ?

Opublikowano

mój mechanik zdiagnozował uszkodzenie właśnie tego łańcuszka na pompie olejowej

poziom techniki rodem z lat 20 uieglego stulecia :rolleyes:[br]Dopisany: 18 Listopad 2008, 15:45_________________________________________________Mam takie pytanko czy ma ktos jakis rys tych walkow i tej pompy.Gdzie jest ten wale ? w bloku czy dokrecony w jakims osobnym korpusie do bloku ?

Opublikowano

Moduł wałków wyrównoważającycych wraz z pompą olejową jest w misce olejowej.

Nadal szukam mechanika :hi: ,który będzie wiedział-znał temat omawianego napędu łańcuszkowego wałków wyrównoważających.Mechanicy,którzy dotychczs wsłuchiwali się w owo "szuranie" zaczynali od zdejmowania paska wielorowkowego co nic nie wyjaśniło, następnym etapem ma być wymiana rozrządu wraz z pompą wody(rozrząd był wymieniany 20 tyś przebiegu temu).To takie macanie po omacku.Jestem przekonany ,że szuranie powoduje,żle ustawiony łańcuch.Teraz kiedy temperatury oscylują około 0 st.C hałas przy zimnym silniku jest b,mały i rośnie w miarę rozgrzewającego się silnika wraz ze zmniejszającą się gęstością oleju.

Jeśli chodzi o "bujnięci" silnika na biegu jałowym ,to prawie ustały po przejechaniu ok 500 km na V Power diesel ,może końcówki wtryskiwaczy się oczyściły.

Opublikowano

ja tez od kąd tankuje V Power Diesel bujnięcia znacznie się zmiejszyły albo to moje subiektywne wrażenie.....[br]Dopisany: 28 Listopad 2008, 16:43_________________________________________________póki nie słysze dzwięków niepokojących nie podejmuje się wymiany łańcuszka ani innych rzeczy....

Opublikowano

chlopaki to na bank ten lancuszek ja wymienialem rozrzad i pompe wody przed i po wymianie szura dalej, a druga sprawa gadalem z gosciem z serwisu on twierdzi, ze to wlasnie ten lancuch, bylem tez u mechanika i to samo zdiagnozowal ;(

Opublikowano

chlopaki to na bank ten lancuszek ja wymienialem rozrzad i pompe wody przed i po wymianie szura dalej, a druga sprawa gadalem z gosciem z serwisu on twierdzi, ze to wlasnie ten lancuch, bylem tez u mechanika i to samo zdiagnozowal ;(

a jak głośno słychać to szuranie?? bo na przyszłość chce wiedzieć jak coś będzie się działo u mnie :cool1:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

przepraszam, ze w kilku miejscach o tym samym ale widziałem już kilka zapytań: czy ten wałem dotyczy też BRE ? Z góry :notworthy:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Z uszkodzonego napędu pompy dostają się do oleju opiłki metalu.

Czy filtr oleju zdoła je wyłapać zanim dotrą do górnej części silnika i zmniejszą jego trwałość?