Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z ssaniem w 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Zauważyłem dziwną przypadłość jak odpalam auto po nocy z temp ok 4-8 stopni to auto uruchamia się bez ssania od razu na 800 obr. Dojadę do pracy, wsiadam po 8h temp na dworze jest w granicach 8-10 stopni wtedy ssanie jest automatyczne obroty na ok 1200 wskakują i po kilkudziesięciu sekundach spadają do 800 obr. Wskaźnik zegarów pokazuje temperaturę poprawnie, po nagrzaniu 90 stopni nagrzewa się w miarę szybko kilka kilometrów wystarczy. Na VAG 0 błędów jak poprawnie sprawdzić działanie czujnika dla ECU ?? silnik ANB.

Edytowane przez radi88PL
Opublikowano

U mnie się to naprawiło jak odłączyłem przepustnicę i przeczyściłem styki wtyczki.

Opublikowano

U mnie się to naprawiło jak odłączyłem przepustnicę i przeczyściłem styki wtyczki.

Przepustnice mam wyczyszczoną i zadaptowaną, styki czyste. Podejrzewam złe wskazania czujnika temp dla kompa. Moze z rana jak silnik zimny porównać temp na vagu powinny się pokrywać ... które grupy sprawdzić ?

Opublikowano

Wszystko jest ok, tak ma być, temat już był poruszany na forum, tak jest napisany program w ecu.

Opublikowano

napisany, że jak jest zimny to nie ma ssania ? hmmm nie bardzo rozumiem jak to ma działać ale skoro jest ok to nie szukam dziury w całym.

Opublikowano

Ssanie to nie tylko podwyższone obroty, jakbyś nie miał ssania auto by nie odpaliło.

Opublikowano

To w jakim celu stosuje sie podwyzszone obroty ? Wiem ze zapewne jest inna mieszanka itd. Staram sie jedynie zrozumiec dlaczego raz uruchamia sie tak a innym razem nie hmmm

Opublikowano

Przy 4-8 stopni jak piszesz to ssanie ma być. Ja przynajmniej mam.

Opublikowano

Przy 4-8 stopni jak piszesz to ssanie ma być. Ja przynajmniej mam.

Masz nowszy model więc pewnie tam to wygląda inaczej. Pytam o to ssanie bo zbliża się zima i zastanawia mnie jak będzie auto palić. Uważam że ssanie powinno być za każdym razem jak auto jest zimne, w temp poniżej 5 stopni tym bardziej.