Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 ALT] BRC czy Stag4?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako, że właśnie wczoraj zakupiłem swoją Audi z silnikiem 2.0 z silnikiem benzynowym, czas powoli pomysleć nad gazem.

Tematów było kilka, niektóre sprzed roku, dwóch lat, a coś mogło się pozmieniać stąd moje zapytanie ;).

Który gaz polecacie do tego modelu, BRC czy Staga? Dużej różnicy w instalacji nie ma, a może na którymś będzie jeździł lepiej :-).

Osobiście wcześniej w Oplu miałem BRC i byłem zadowolony.

Gaz będę brał w GOMARZE w Łasku [ http://www.gomar-lpg.pl/cennik/cennik.pdf ] , są podane wszystkie ceny, dlatego prosiłbym o opinie ;).

Opublikowano

jak dla mnie to stag,tylko dlaczego 300 dopłaty za turbo i pow. 150KM ?

Opublikowano

Grunt to dobre strojenie, ale z obu będziesz zadowolony, tak samo jak byś wziął KME Nevo ( mam - polecam ) , weź ponadto wtryski HANA zielone zamiast Regów. 2600zł z tymi wtryskami to lekka przesada...

Opublikowano
  • Autor

To ile wg Was powinno to kosztować :P?

Opublikowano

Proponuje Staga. Ja mam Stag 4 plus i jestem zadowolony. Pamiętaj ze ważniejsze jest strojenie niż firma.

Opublikowano
  • Autor

Stag 4 plus na regu czy hanie? ;)

Opublikowano

Na hanie, a najlepiej na barracudzie jak gazownik zechce zamontowac ;)

Opublikowano

Nie mam porównania bo obecne auto to pierwsze w którym mam LPG (zakładałem we wrześniu tego roku) więc nie wiem jak spisuje się BRC. Ja mam STAG-a 4 i wtryski Hana i jestem bardzo zadowolony. Tak jak piszą Koledzy wyżej- najważniejszy jest ogarnięty w temacie "gazownik" który przyłoży się do montażu i odpowiednio wyreguluje wszystko. Co do ceny to ja w Rzeszowie płaciłem 2300zł za STAG 4, wtryski Hana, zbiornik 55L w miejsce koła zapasowego, wlew pod klapką do tankowania Pb. Gdybym życzył sobie wlew w zderzaku i tańsze wtryski to byłoby jeszcze taniej; pewnie w okolicach 2000-2100zł.

Opublikowano
  • Autor

Dobra. Dzieki chłopaki mam temat do rozkminy.

Ogółem nie będę pisać nowego tematu tylko tu zacznę..

Jaki olej do tej mojej audi? Jeździ teraz na 5W30 Castrol bodajże, a z rozmowawiałem z paroma osobami i tak mocno średnio ten olej polecają :P

Gdzieś coś kiedyś czytałem żeby zalać półsyntetykiem Motula S6100+? ( tutaj może być mała rozbieżność w nazwie bo nie pamiętam gdzie to czytałem ).

Dzięki !

Opublikowano

Poczytaj tutaj: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/63743-wymiana-oleju-na-jaki/ myślę, że pomoże Ci to w podjęciu decyzji. Ja w swoim 2.0 ALT przetestowałem już dwa oleje i mam ochotę trzeciego spróbować. Ze względu na to, że te silniki lubią pobierać olej w sporych ilościach to zrobiłem remont silnika i potem zalałem olej ELF 5W40 (coś na "E" ale nie pamiętam w tej chwili czy był to excellium czy evolution) i świrował mi czujnik poziomu oleju (ten w misce olejowej) tzn. pokazywał komunikat na FIS-ie jak mu się chciało. Zmieniłem olej na Valvoline MaxLife 5W40 (spełniający normy VW/Audi) i czujnik się uspokoił, ale silnik olej pobiera, więc teraz na wiosnę przymierzam się do tego właśnie Motula o którym wyżej wspominasz i o którym sporo w w/w linku pisze kolega testujący ten olej w swoim OOOO :wink:

Edytowane przez MaciekW.