zagryzamchlebem Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Cześć. Rozpocznę od tego, że szukałem informacji na własną rękę i nic nie mogłem znaleźć(możliwe, że źle to robiłem). Otóż miałem przykrą sytuację swoim Audi A4 B5. W godz. wieczornych koleś zajechał mi drogę na zakręcie, do tego oślepił, co spowodowało uderzenie czołowe w drzewo, sprawca uciekł. Jednak bardziej interesuje mnie co teraz mogę zrobić z autem? Przyznam, że rzeczy elektryczne i hydrauliczne zostały "wycięte". Czy jest to wbrew prawu? Muszę oddać auto w całości jeśli nadaje się tylko na złom? Obie podłużnice złamane, dach to samo, silnik wbity w kabinę. Gdzieś czytałem, że za każdy brakujący kilogram mogą rzekomo naliczyć 10 zł, kto inny mówił, że nic takiego nie zrobią, jedynie dostanę niższą stawkę. Proszę o pomoc w tej sprawie, dziękuje z góry.
.Pablo. Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak za każdy brakujący element odlicza ci z kasy która masz dostać. Oddając auto musi być kompletne.
zagryzamchlebem Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Auto musi posiadać części, które miało? Mam stare prawie wszystko Przecież nie udowodnią mi, że te tarcze czy co innego nie były tutaj. A co z elektryką? Komputery itd? A jeśli powiedzieć, że da się auto za darmo, po uprzednim wyciągnięcie paru rzeczy? Głównie chodzi mi o elektrykę, kompletne hamulce, przeguby, bo włożyłem w to sporo kasy. Reszta to szrot, ale jakby co mam te stare wszystkie rzeczy.
mecenas. Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Jesli chcialbys powyciagac kilka rzeczy to najlepiej zrobisz jak podjedziesz tam gdzie chcesz auto zezlomowac i sie zapytasz. Z tego co zauwazylem w kazdej szrociarni jest inaczej.
Tzone88 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Opublikowano 1 Grudnia 2014 10 zł za kg to absurd najlepiej nalej wody do baku i kg się wyrównają ale to prawda ze zależy jaksię ze szrotem dogadasz bo dużo nczęści możesz powyciągać jakiś osprzęt silnika itd wybieraj to co najcenniejsze
Rekomendowane odpowiedzi