Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 S-LINE spalanie ok 12l..POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Kupilem je jakies 3tygodnie temu, wymienilem od razu termostat bo nie lapal temperatury, niedawno przestawilem kat synchronizacji i odblokowalem egr i to chyba tyle. Jak wypadly moje logi?

Mam go z 3 tyg. wymieniony termostat, egr odblokowany i przestawiony kat z -1,5 na -0,6

Opublikowano

Na trzecim logu widać że EGR zaczął działać, poza tym to ja w nich nic dziwnego nie widzę :naughty:

To wysokie spalanie to masz potwierdzone przez wyliczenia z przejechanych kilometrów i zużytego paliwa, czy z FIS-a ?

Opublikowano
  • Autor

i z fisa i z wyliczen 11/12 litrow

moze byc cos z pompowtryskiwaczami? zauwazylem ze dosc glosno chodzi

Opublikowano

Zajrzyj pod pokrywę głowicy, prędzej może wałek powycierany, silnik nie dudni z filtra powietrza ? :eusathink:

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj ustawilem pompki, zobaczymy co teraz, na 4 poprawilem o jakies 1,5-2 obroty :D Silnik jakby ciszej pracuje

Opublikowano

A sprawdzałeś temperatury w kanale siódmym ?

Jeżeli nie, to sprawdź je rano, przed odpaleniem, wszystkie trzy powinny być zbliżone do siebie.

Zwróć szczególną uwagę na to, czy w którymś nie pokazuje sporo mniej od pozostałych :hi:

Sprawdź też temperatury na rozgrzanym silniku, temp paliwa powinna być niższa od temp. silnika o 10-15 stopni ,

a temperatura silnika powinna być bliska 90 st.C.

Edytowane przez piotrsob1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I jak z problemem udało się coś zdziałać?

Opublikowano
  • Autor

Regeneracja wszystkich pompek bo wszystkie laly. Spalanie dalej ok 9. Zauwazylem buczenie z kolektora ssacego i podejrzewam jeszcze walek i szklanki.

Regeneracja wszystkich pompek bo wszystkie laly. Spalanie dalej ok 9. Zauwazylem buczenie z kolektora ssacego i podejrzewam jeszcze walek i szklanki.

Opublikowano

Lanie pompek zauważyłeś po tym że przybywało oleju ? Czy inaczej się objawiało?

Opublikowano
  • Autor

palilo niemilosiernie duzo i jak zimny odpalal nie chdzil z poczatku na wszystkich garach :D

Opublikowano

Ile wyniosła Cie regeneracja?

Mam chyba ten sam problem. Na zimnym pali nie równomiernie, trochę, nim rzuca szczególnie w 2-3 sec od rozruchu.
Po niemczech jak w sobote byłem, przy 120km/h 6bieg(odcinek ring berilna-hanover) spalanie wyniosło 6.5, a cała trasa PL-D-PL 2300km według baku 6.2l. Natomiast w mieście na niedogrzanym silniku (odcinki do pracy i z pracy ok. 3.3km) ok. 12l.
Termostat miesiąc temu wymieniony, egr wyczyszczony ( chodź dalej leje :grin: ), co 3tyś km dolewka oleju ok 200ml (podobno z turbo się gdzieś sączy... )

Od czego powinienem zacząć sprawdzanie aby wyeliminować lejące pompki?

Edytowane przez norek91

Opublikowano

sprawdź jeszcze ten g62,mi średnio po miescie pałił około 8,5l po wymianie litr mniej

Opublikowano
  • Autor

Na wagu slabo pokazywalo lejace pompki, dopiero jak mechanik wlozyl w maszyne to wszystko wyszlo. Ja dalej po regeneracji mam spalanie duze, na dluzszych odcinkach ok 8.4l.. :/ dzisiaj zamawiam walek rozrzadu i szklanki.....mam nadzieje ze to jeszcze jest przyczyna... spalanie na fisie mi skacze strasznie i buczy z kolektora ssacego. za regeneracje z materialami ok 2500 wszystkie pomki na podzespolach bosha, do dostania w intercarsie

Opublikowano

Problem rzucania budą na zimnym silniku nadal występuje?