Jarol Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Co myślicie o montażu turbosprężarki z najnowszego silnika Audi 3,0TDI do 1,9/2,0TDI? Turbosprężarka pochodzi np. z najnowszego Audi A6 3,0TDI 272KM i 580NM. Jest dużo lepsza i wydajniejsza od starej GTB2260VK jak i VKRL. Ma wydajniejszy wirnik kompresora z kutego aluminium oraz lepsze łożyskowanie, jest na kulach ceramicznych. Taka turbosprężarka powinna zapewnić dużo lepszy dół od GTB oraz dużo większą wydajność na górze obrotów. W weekend wrzucę kilka zdjęć takiej turbosprężarki ponieważ właśnie jedną zakupiłem. Poniżej kilka fotek tego turbo z Internetu: Edytowane 27 Listopada 2014 przez Jarol
juby_p Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Montowałem tubiny GTB2260VK , VKRL i VZK z tych trzech polecam tylko i wyłącznie GTB2260VZK jeśli chodzi o dół GTB2260VKRL ma problem ze stabilnym zbudowaniem większego ciśnienia niż 1,2 bara przy 2tyś i teraz pytanie czy turbo o które pytasz bardziej zachowuje się jak VZK czy VKRL?
Jarol Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) Montowałem tubiny GTB2260VK , VKRL i VZK z tych trzech polecam tylko i wyłącznie GTB2260VZK jeśli chodzi o dół GTB2260VKRL ma problem ze stabilnym zbudowaniem większego ciśnienia niż 1,2 bara przy 2tyś i teraz pytanie czy turbo o które pytasz bardziej zachowuje się jak VZK czy VKRL? Ale mi nie chodzi o GTB22 tylko o GTD20 to zupełnie inna dużo nowsza technologicznie turbosprężarka. To jak ja byś porównywał GTB22 do GT22 ta druga jest starsza ma dużo gorszy dół i mniejszą wydajność. Taki sam postęp technologiczny jest między GTD20 a GTB22. Nie mam pojęcia jak się będzie zachowywać, nie wiem czy w ogóle ktoś ją już montował w 1,9 czy 2,0Tdi. Edytowane 27 Listopada 2014 przez Jarol
juby_p Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Ja wiem że chodzi o GTD, pisałeś ze jest na kupkach, jest z mocnego silnika i może być taka sytuacja że będzie za duża masa powietrza żeby napompowała bez cofki tak jak to się dzieje w przypadku VKRL
Jarol Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2014 Trochę obiecanych zdjęć turbosprężarki. Turbo jest sporo większe od GTB2260vk
spanky Opublikowano 2 Grudnia 2014 Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) nie za bardzo widze cel takiej wielkiej sprezarki w malym 1.9 TDI .... lepszy dół niz w GTB (to tylko przypuszczenia) ... pytam sie po co lepszy , a to zły jest w GTB ??? oczywiscie moze ktos sie podejmie poeksperymentowania z ta sprezarka i z 1.9TDI ... ale wydaje mi się, że nic nowego sie nie ugra ,oczywicie moge sie mylić ... Edytowane 2 Grudnia 2014 przez spanky
Rekomendowane odpowiedzi