tomekhxc Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam Pany . Powiedzcie czym można zabezpieczyć alufelgi przed zima tzn warunkami zimowymi wiadomo sól zżera i niszczy felgi jest jakiś sposób na to ?
quadral20004 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 mialem kiedys ronale,po ktorejs zimie strasznie wygladaly,pelno pecherzy,zadrapan itp. wypiaskowalem je a lakiernik mi pomalowal. jak nowe
jacek70 Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Na zimę mam oryginalne Alu 16 i nie trzeba ich niczym zabezpieczać. Oczywiście są w stanie idealnym (niepodrapane). Jeśli nie są podrapane to sól im nic nie zrobi.
afroo. Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Można nawoskować np. FK1000, syf łatwiej schodzi na myjce.
michu10 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Podstawa to dobre przygotowanie przed zabezpieczeniem. Umyć odsmolić przeleciec cealnerem i wosk. Ja np zastostowałe - do mycia tenzi truck + ironX - claner Dodo Juice LP - wosk FK 1000P - opona Megs Endurance efekt przyzwioty ale bardzie niz o efekt chodzi o trwałosć
dydek1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Pomaluj plasti dipem .Po zimie ściągasz gume i felga nadal wygląda jak nowa Ja w właśnie tak zrobiłem - najpierw wypiaskowałem i pomalowałem proszkowo a pozniej poszedł plasti dip - kolor + lakier - mocno trzyma
tomekhxc Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Opublikowano 29 Listopada 2014 dzieki ale plasti odpada
Rekomendowane odpowiedzi