Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Problem po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam problem z układem chłodniczym, po wymianie termostatu słychać bulgotanie przy przyśpieszaniu i ubywa płynu, prawdopodobnie wypycha go nadmiarem. Co może być przyczyna takiego zachowanie układu chłodniczego? korek ?? zbiorniczek jest nowy. Temperatura ok. Jakieś pomysły ?

Edytowane przez Adamekx89
Opublikowano

Zapowietrzony układ.

Opublikowano

możesz powiedzieć cos wiecej ? jak to odpowietrzyć? czy trzeba wymienic korek ? itd ?

Opublikowano

popusc korek wsiadz do auta zwieksz obroty,rozgrzej tym samym silnik do konca ,zeby termostat sie otworzyl . zakrec korek i po temacie

Opublikowano

Ustawiasz ogrzewanie na full i przejedź około 10 km. Powinno się odpowietrzyć.

Opublikowano

rozgrzej tym samym silnik do konca ,zeby termostat sie otworzyl .

moge to zrobić po jeździe czy musze na zimnym silniku ?

Opublikowano

Najszybciej i najpewniej podczas jazdy. Wtedy wszystko pracuje (chodzi o pompę wody). Może wystarczy tylko zapalić silnik, ja wolałem się przewieść.

Opublikowano

tak czy inaczej bedzie dobrze.chodzi tylko zeby otworzyc korek i wywalic piowietrze z plynu:)

Opublikowano

Patent z ogrzewaniem nie działa :( korek popuścić do "syknięcia" ? czy tylko delikatnie ??

Opublikowano

Całkiem otwórz i niech pochodzi .

Opublikowano

niestety tez nie pomogło drugi wiatrak sie nie załącza;/ samochod chodził z 30min. dalej bulgocze i ubywa płynu ;/

Macie jeszcze jakieś pomysły ??

Opublikowano

Odpowietrz przy nagrzewnicy. Tam jest specjalny otworek na wężu.

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

Niestety musze wymienić uszczelke pod głowica ;/. Orietuje sie ktoś ile płynu trzeba dolac do układu chłodzenia? , chciał bym wymienic cały płyn bo zalewałem go różnym jak mi ubywało, i czy trzeba uzyć jakiegos preparatu do czyszczenia układu albo zabezpieczenia anty korozyjnego ?

Opublikowano

wow oO co polecacie preston czy jakiś inny ?

Opublikowano

Mi weszło 5.8L przy przedmuchaniu układu, zalanego mam borygo różowe i jest ok :)

Opublikowano

Uzywales jakiegos zabezpieczenia antykorozyjnego czy jakiegos srodka do czyszczenia układu ?