Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy moduł z poniższego zdjęcia jest powiązany z centralnym zamkiem? Po zmianie drzwi ( z anglika) miałem klamkę z wkładką z prawej strony, centralny nie działał bo wszystkie kable idące do klamki są z lewej strony. Poskładałem wszystko jak trzeba, brakuje mi tego modułu, a ktoś pisał, że odpowiada on za podgrzewanie zamka...czy to prawda? Jeżeli nie, to nie mam pojęcia co mogło się stać, że centralny nie działa, przed zmianą drzwi wszystko było ok.

Druga sprawa to po odebraniu auta od elektryka (brak iskry), po zgaszeniu auta ( kluczyk w pozycję 0) odcina prąd...radio się wyłącza, w kółko trzeba je odblokowywać i żeby można było posłuchać muzyki na postoju trzeba lekko przekręcić kluczyk, ale nie do momentu włączenia zapłonu, tylko trochę wcześniej...dużo z tym roboty żeby powrócić do serii?

pol_pl_AUDI-A4-B5-1-9-TDI-97r-MODUL-ZAMK

Opublikowano

Za centralny zamek w b5 odpowiada pompka w bagażniku. A odnośnie radia to może być coś z kostką stacyjki. A co na te usterki twój elektryk.? W końcu to się stało po wizycie u niego.

Opublikowano

Tak pompka, ale czy w drzwiach kierowcy musi być coś podpięte, żeby wszystko funkcjonowało jak należy? Elektryk nieosiągalny, auto mu oddałem jeszcze w wakacje, później lakiernik, remont silnika i dopiero niedawno wyszło brak podtrzymania prądu po wyciągnięciu kluczyka...ale to chyba każdy kumaty elektryk powinien ogarnąć, więc się dowiem u jakiegoś ;)