Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wybór bagażnika dachowego - baza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze uważałem, że nadwozie Avant jest wystarczające, żeby pomieścić wszystko i nie ma od tego wyjątku.

Zmieniłem zdanie po pierwszej podróży z nowo narodzonym potomkiem :kox: nawet nie chodzi o wyjazd na narty tylko w ogóle (wózki z gondolami to naprawdę gruby gabaryt).

Nie przedłużając, trzeba sobie kupić bagażnik dachowy. Na pierwszy strzał idzie oczywiście baza. Przejrzałem trochę wątków i główne co mnie interesuje to żeby nie hałasował za bardzo. Oto co mi wyszło z przemyśleń:

1. Thule WingBar Edge 9584 - link - ok 900 PLN

thule%209584_LRG.jpg

2. Whispbar S53 - http://www.whispbar.pl/ - ok 700PLN

yakima-whispbar-s53.jpg

Jak widać z budowy technologia praktycznie chyba taka sama. Plusem Thule jest to, że jest bardziej popularny dlatego ew dodatkowe elementy są łatwiej dostępne.

Macie jakieś doświadczenia z tymi modelami? Najlepiej jakby ktoś przymierzał oba.

Chyba, że macie do polecenia coś lepszego :)

Opublikowano

ja bym ci polecal bardziej cos takiego

http://allegro.pl/bagaznik-dachowy-audi-a4-b5-b6-b7-avant-aguri-i4788043832.html

cena przystepna , polski producent, a wygladowo praktycznie tak samo , a hałasował to kazdy cos bedzie do poki nie zalozysz boxa :wink:

Opublikowano
  • Autor

A używasz takiego bagażnika? Bo widzę, że różni się od Whispbar m.in. tym, że whispbar ma metalowy uchwyt do relingu, więc chyba jest różnica w jakości wykonania.

Opublikowano

Tak używam i jestem zadowolony z niego , aguri tez ma metalowe uchwyty tylko ze są one zalane w plastyku

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem na stronie sklep.cubik.pl fajne porównanie Thule i Aguri, dorzuciłem do tego ręcznie Whispbar. Oto co wyszło:

ComparePN_whnqhww.PNG

Biorąc pod uwagę te wszystkie elementy chyba jestem coraz bardziej przekonany do Whispbar-a, jest identyczny jak thule, może nawet lepszy bo Wingbar to chyba odpowiedź Thule po wejściu firmy Whispbar na rynek europejski.

Opublikowano

posiadam Aguri i nie kosztuje tyle co tam pisze i gwarancje mam na 3 lata , ale oczywiscie mozesz kupowac co chcesz twoje pieniadze twoj wybor :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, ja mam pytanie troche innego rodzaju,

Czy baza z A4 b6 sedan pasuje do A4 b7 sedan ?

Mam na myśli orginał .

Opublikowano

Zawsze uważałem, że nadwozie Avant jest wystarczające, żeby pomieścić wszystko i nie ma od tego wyjątku.

Zmieniłem zdanie po pierwszej podróży z nowo narodzonym potomkiem :kox: nawet nie chodzi o wyjazd na narty tylko w ogóle (wózki z gondolami to naprawdę gruby gabaryt).

Nie przedłużając, trzeba sobie kupić bagażnik dachowy. Na pierwszy strzał idzie oczywiście baza. Przejrzałem trochę wątków i główne co mnie interesuje to żeby nie hałasował za bardzo. Oto co mi wyszło z przemyśleń:

[...]

Chyba, że macie do polecenia coś lepszego :)

Powiem Ci szczerze, że osobiście krozystam ze zwykłego WingBara na stopach 757 - różni się od wersji Edge wyłącznie mocowaniem (stopami).

Jestem zadowolony w pełni, a często przewożę na dachu m.in. rowery.

Opublikowano
  • Autor

Byłem już zdecydowany na tego Whispbar'a. Ale podjechałem do sklepu stacjonarnego, żeby rozeznać się jeszcze w temacie i trafiłem na dobrze ogarniętego gościa. W 5 min mi to wypersfadował ;)

Skończyło się na kupieniu właśnie Wingbara zwykłego + łapy 757 i do tego wziąłem Taurus Xtreme II 450.

Co do bagażnika bazowego to zwykły Wingbar pasuje do ok 80% samochodów, ten w relingi do 1-2 modeli. Kolejną niepodważalną zaletą jest to, że po dorzuceniu wpomnianego wyżej boxa mogę jeszcze wziąć dwa rowery spokojnie, a przy WingBar Edge mogę o tym zapomnieć.

Już trochę z nim jeździłem - dopiero przy ok 140km/h można zauważyć, że się ma bagażnik, ale trzeba się wsłuchać. Zresztą z każdym boxem od takiej prędkości będzie go słychać. Jestem bardzo zadowolony z takiego wyboru. Sam Box też jest mega fajny.

Edytowane przez worm87

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam

a co polecacie na narty ?

tzn. potrzebny mi bedzie bagaznik dachowy + uchwyt na narty ? jaki zestaw do avanta bedzie odpowiedni ?

zastnawiam sie nad

http://allegro.pl/aguri-bagaznik-na-relingi-volksvagen-passat-b7-i4940220064.html

ale to nie jest na zadnym "podwyzszeniu" - stopach. Lepiej ze stopami czy tak jak w tym modelu ?

Edytowane przez Coltrane

Opublikowano
  • Autor

Bagażnik "w relingi" jak pokazałeś jest bardzo mało praktyczny. W sumie jedynym jego plusem jest wygląd.

Plusy bagażnika na łapy:

- różnicy w hałasie praktycznie nie odczujesz

- pasuje do większości samochodów, wystarczy, że masz relingi

- wymieniasz łapy i pasuje do 80% innych samochodów z relingami wbudowanymi/bez relingów itp.

- jest sporo szerszy i zmieścisz na nim dużo więcej

Też byłem napalony na taki model ja Ty, ale kupiłem wersję na łapach i jestem zadowolony.

Opublikowano

Bagażnik "w relingi" jak pokazałeś jest bardzo mało praktyczny. W sumie jedynym jego plusem jest wygląd.

Plusy bagażnika na łapy:

- różnicy w hałasie praktycznie nie odczujesz

- pasuje do większości samochodów, wystarczy, że masz relingi

- wymieniasz łapy i pasuje do 80% innych samochodów z relingami wbudowanymi/bez relingów itp.

- jest sporo szerszy i zmieścisz na nim dużo więcej

Też byłem napalony na taki model ja Ty, ale kupiłem wersję na łapach i jestem zadowolony.

masz mozliwosc zrobienia fotek na Twoim avancie jak to sie prezentuje ?

Opublikowano
  • Autor

Wiesz co zdjęć samego bagażnika bazowego nie mam, ale tu masz razem z boxem.

10170739_799583036770241_21020139069910610850054_799583053436906_46362347114869110846161_799583093436902_82944711979850610505385_799583196770225_32377520094240010802056_799583216770223_615733129725519

Opublikowano

w porządku, widzę właśnie że zaletą "NA RELINGI" jest to ze jest większa przestrzeń miedzy dachem a poprzeczkami co ułatwia montaż tego typu boxa.

Opublikowano

Wiesz co zdjęć samego bagażnika bazowego nie mam, ale tu masz razem z boxem.

10170739_799583036770241_21020139069910610850054_799583053436906_46362347114869110846161_799583093436902_82944711979850610505385_799583196770225_32377520094240010802056_799583216770223_615733129725519

i tu masz racje , u mnie z belkami na relingi miedzy boxem a dachem nie ma zbyt wiele miejsca , ale zamontowac sie spokojnie da tragedii nie ma no i poza boxem juz nic innego nie wsadzisz , plus wygląda dużo estetyczniej

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja posiadam fabryczny bagażnik Audi(poprzedni właściciel dorzucił przy sprzedaży auta :) ) do modelu B6/B7 + box Thule M800 i jestem bardzo zadowolony. W aucie nie jest głośno przestrzeń między dachem a boxem jest na tyle duża że szyberdach uchyla się i jest luz. Jeździłem z nim ok 180km/h i jest spoko.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam baze Aguri Prestige i powiem, ze oprocz wygladu - d*py nie urywaja. Moze jesli masz boxa to sa ok, ale gdy masz na dachu dwa rowery to baza dosc mocno sie rusza.

Plus jest taki, ze jest w miare cichy.

Edytowane przez mravel

Opublikowano

rusza się? no nie wiem rowerów nie woziłem jeszcze na aguri , w jakim sęsie sie rusza ? przesuwa się na relingach ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie przesuwa sie, rowery nie sa sztywne, przesla aguri pracuja i rowery sie kolysza.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy baza z a4 b5 mocowana na relingi pasuje do a4 b7?