wrclaguna Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Tez mam ten problem i szukam kogoś z okolic Warszawy kto moze mi pomoc. Znacie kogoś? Oczywiście za kasę polecam http://naviservice.com.pl/pl/i/Kontakt/15
pietasz Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Witam, posiadam a4 b8 z 2011r lampy LED i z tego co wyczytałem to można się obejść z wymianą lamp z US na EU? Czy może ktoś mi poradzić co powinienem zrobić? Po przeczytaniu wszystkiego wydaje mi się, że powinienem wymienić żarówkę od kierunków na pomarańczową, kodowanie, adaptację i to wszystko??? Bo niektórzy piszą, że jeszcze jakiś kabelek do kierunków lub też zmienić jakieś wtyczki? Czy może ktoś mi podpowiedzieć?
pietasz Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 http://naviservice.com.pl/pl/i/Kontakt/15chcą 600zl za samo przekodowanie
PatrickU Opublikowano 18 Lutego 2016 Opublikowano 18 Lutego 2016 Będę w domu to zwrócę na to uwagę i potwierdzę.
pietasz Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Niestety w http://naviservice.com.pl/pl/i/Kontakt/15chcą 600zl za samo przekodowanie W kanale 198 jest błąd. Powinno być 5156 zamiast 5126
r102 Opublikowano 18 Marca 2016 Opublikowano 18 Marca 2016 Wymieniłem ostatnio swoje dotychczasowe lampy tylne ze zwykłych żarówkowych na LED. Moduł komfortu mam 8k0 907 064 M. Korzystałem z opisu kolegi arek776 i wszystko jako tako zadziałało, trochę powalczyłem z przeciwmgielnymi światłami zamieniłem kilka pinów i zaczęło wszystko hulać. Kodowanie też weszło. Mam tylko jeden problem. Nie świeci stop w lewym ani prawym błotniku część D: Mam prośbę aby ktoś mi podpowiedział, gdzie pin odpowiedzialny za ten stop powinien być podłączony w module komfortu. Zakładam, że jest to pin 2 we wtyczce lampy czarno-niebieski w lewej a w prawej nie pamiętam. Jeśli nikt nie wie to czy można to zmostkować ze stopem w klapie?
seba65310 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam,Czy potrzebne są jakieś przeróbki przy zmianie tylnych lamp z przedliftowych zwykłych na poliftowe neon (AVANT) ?Moduł elektryki to: 8K0907064CN
komoornik Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Na pewno trzeba doprowadzić kable kierunkowskazów w klapę.
miecio7934 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 jest killka rzeczy które potrzebujesz, prócz oczywiście lamp to kostki, gumowe gumki, piny oraz przewody i trochę chęci
miecio7934 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 dokładnie, lampy z tego co wiem nie tak łatwo dostać....
seba65310 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Lampy już są, chęci też... a co dalej ?
Speedcam Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Wszyscy piszą jak to wygląda w Avancie ja potrzebuje do sedana przedlift - lampy już w drodze dokładnie to chodzi mi o to czy trzeba przepinać jakieś piny, jeżeli tak to co i jak, co do kodowania to znalazłem coś : http://a4-klub.pl/index.php?/topic/299207-lampy-sedan-led-tyl-usa/ co prawda z USA na UE ale powinno się wszystko zgadzać
Speedcam Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 pietasz pozmieniałeś kodowanie i wszystko działa ? ja czekam na lampy i też zabieram się za robotę, tylko będę wymieniał żarówkowe na LED. jak wygląda sprawa z przeciwmgielnymi z tyłu ? bo dużo czytałem, że po kodowaniu nie świecą i że trzeba serwis odwiedzić ? coś pisali o jakimś kodzie online itd
pietasz Opublikowano 14 Maja 2016 Opublikowano 14 Maja 2016 pietasz pozmieniałeś kodowanie i wszystko działa ? ja czekam na lampy i też zabieram się za robotę, tylko będę wymieniał żarówkowe na LED. jak wygląda sprawa z przeciwmgielnymi z tyłu ? bo dużo czytałem, że po kodowaniu nie świecą i że trzeba serwis odwiedzić ? coś pisali o jakimś kodzie online itd u mnie wszystko działa poprawnie
Speedcam Opublikowano 15 Maja 2016 Opublikowano 15 Maja 2016 pietasz mam sprawę do Ciebie, mógłbyś mi wysłać fotki z kablami z wtyczek lamp ? chodzi mi o to jaki kolor kabla do którego pinu w lampie.
pietasz Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 pietasz mam sprawę do Ciebie, mógłbyś mi wysłać fotki z kablami z wtyczek lamp ? chodzi mi o to jaki kolor kabla do którego pinu w lampie. spoko, tylko że auto mam w warsztacie i pewnie odbiorę w następnym tyg
Rekomendowane odpowiedzi