Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Po raz kolejny padł xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. :thumbdown: Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko.

coś w tym musi być ... co za patafiany ... tyle skuch zrobić w takich autach :no:

Opublikowano

może ktoś sprawdzić w etce jaki jest nr przetwornic do bixenonów?

Opublikowano

W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. :thumbdown: Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko.

Jak dlugo przecietnie "zyja" u was zarniki?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak dlugo przecietnie "zyja" u was zarniki?

B6 co prawda ale od kupienia (dokładnie półtora roku) nic nie ruszane...

Opublikowano

Zywotnosc zalezy tez w znacznym stopniu od tego jak sie "uzywa" zarnikow. Czeste wlaczanie i wylaczanie raczej nie przedluza ich zywotnosci.

Producenci roznie podaja od 2-3 tys. godz. powinien taki zarnik pracowac.

Przyjmujac ta nizsza cyfre za stan faktyczny, wnika ze zarniki powinny swiecic :

1 godz. dziennie przez 5 lat 5m-cy i 23 dni,

2 godz. dziennie przez 2 lata 7 m-cy 17 dni,

3 godz. dziennie przez 1 rok 9 m-cy i 29 dni.

:mysli:

Opublikowano

Zywotnosc zalezy tez w znacznym stopniu od tego jak sie "uzywa" zarnikow. Czeste wlaczanie i wylaczanie raczej nie przedluza ich zywotnosci.

Producenci roznie podaja od 2-3 tys. godz. powinien taki zarnik pracowac.

Przyjmujac ta nizsza cyfre za stan faktyczny, wnika ze zarniki powinny swiecic :

1 godz. dziennie przez 5 lat 5m-cy i 23 dni,

2 godz. dziennie przez 2 lata 7 m-cy 17 dni,

3 godz. dziennie przez 1 rok 9 m-cy i 29 dni.

:mysli:

to ja się łąpie w tym przedziale więc może dlatego po roku z haczykiem mi wysiadły :mysli:
Opublikowano

Pisaliście ze nie polecacie firm regenerujących przetwornice. Ja dałem do takiej firmy i po 4 dniach miałem zrobioną i jeżdżę na niej ponad rok. Kupiona od kogoś przetwornica tez nie daje gwarancji a może pochodzić z regeneracji nieprawdaż?

Opublikowano

Na ja tez raczej w trzecim przykladzie, co prawda jeszcze swieci ale lubi sobie czasem zgasnac :gwizdanie:

Opublikowano

Na ja tez raczej w trzecim przykladzie, co prawda jeszcze swieci ale lubi sobie czasem zgasnac :gwizdanie:

ja muszę przyznać że jestem dalej niż 3 przedział bo często świeci po 6-7 godz czasem :mysli: to niech robią żarniki o większej żywotności :cool1:

Opublikowano

Pisaliście ze nie polecacie firm regenerujących przetwornice. Ja dałem do takiej firmy i po 4 dniach miałem zrobioną i jeżdżę na niej ponad rok. Kupiona od kogoś przetwornica tez nie daje gwarancji a może pochodzić z regeneracji nieprawdaż?

Zgadza sie, ale skad masz pewnosc, ze zregenerowana przetwornica po miesiacu nie padnie?

Skoro odradzali to pewnie juz ktos regenerowal i nie byl usatysfakcjonowany :gwizdanie:

Opublikowano

Zgadza sie, ale skad masz pewnosc, ze zregenerowana przetwornica po miesiacu nie padnie?

Skoro odradzali to pewnie juz ktos regenerowal i nie byl usatysfakcjonowany :gwizdanie:

no chyba że dadzą gwarancję to wtedy rozumiem :)

Opublikowano

ja muszę przyznać że jestem dalej niż 3 przedział bo często świeci po 6-7 godz czasem :mysli: to niech robią żarniki o większej żywotności :cool1:

Tredy ida niestety w przeciwnym kierunku, zdania na temat xenonow sa podzielone, wlasnie chocby z tego wzgledu, ze w tym kierunku raczej nic sie juz nie da zrobic i koszta eksploatacji takich lamp sa dosc wysokie (juz nie mowiac o kwestii ochrony srodowiska. Rtęć zawarta w zarnikach).

Pojawily sie tez bezrteciowe ale technika xenonow nie bedzie w stanie stawic czola technice LED, ktora predzej czy pozniej wyprze HIDy calkowicie.

• 7 miesięcy temu...