Opublikowano 19 Października 200916 l W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko. coś w tym musi być ... co za patafiany ... tyle skuch zrobić w takich autach
Opublikowano 19 Października 200916 l może ktoś sprawdzić w etce jaki jest nr przetwornic do bixenonów?
Opublikowano 19 Października 200916 l W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko. Jak dlugo przecietnie "zyja" u was zarniki?
Opublikowano 27 Października 200916 l W b7 żarniki padają od fabrycznie wadliwego sterownika , audi nawet wymieniało je na gwarancji. Już gdzieś o tym pisałem ale może nie wszyscy wiedzą. Więc nawet jak kupisz ori z ASO to i tak padną dość szybko. Jak dlugo przecietnie "zyja" u was zarniki? B6 co prawda ale od kupienia (dokładnie półtora roku) nic nie ruszane...
Opublikowano 27 Października 200916 l Zywotnosc zalezy tez w znacznym stopniu od tego jak sie "uzywa" zarnikow. Czeste wlaczanie i wylaczanie raczej nie przedluza ich zywotnosci. Producenci roznie podaja od 2-3 tys. godz. powinien taki zarnik pracowac. Przyjmujac ta nizsza cyfre za stan faktyczny, wnika ze zarniki powinny swiecic : 1 godz. dziennie przez 5 lat 5m-cy i 23 dni, 2 godz. dziennie przez 2 lata 7 m-cy 17 dni, 3 godz. dziennie przez 1 rok 9 m-cy i 29 dni.
Opublikowano 27 Października 200916 l Zywotnosc zalezy tez w znacznym stopniu od tego jak sie "uzywa" zarnikow. Czeste wlaczanie i wylaczanie raczej nie przedluza ich zywotnosci. Producenci roznie podaja od 2-3 tys. godz. powinien taki zarnik pracowac. Przyjmujac ta nizsza cyfre za stan faktyczny, wnika ze zarniki powinny swiecic : 1 godz. dziennie przez 5 lat 5m-cy i 23 dni, 2 godz. dziennie przez 2 lata 7 m-cy 17 dni, 3 godz. dziennie przez 1 rok 9 m-cy i 29 dni. to ja się łąpie w tym przedziale więc może dlatego po roku z haczykiem mi wysiadły
Opublikowano 27 Października 200916 l Pisaliście ze nie polecacie firm regenerujących przetwornice. Ja dałem do takiej firmy i po 4 dniach miałem zrobioną i jeżdżę na niej ponad rok. Kupiona od kogoś przetwornica tez nie daje gwarancji a może pochodzić z regeneracji nieprawdaż?
Opublikowano 27 Października 200916 l Na ja tez raczej w trzecim przykladzie, co prawda jeszcze swieci ale lubi sobie czasem zgasnac :gwizdanie:
Opublikowano 27 Października 200916 l Na ja tez raczej w trzecim przykladzie, co prawda jeszcze swieci ale lubi sobie czasem zgasnac :gwizdanie: ja muszę przyznać że jestem dalej niż 3 przedział bo często świeci po 6-7 godz czasem to niech robią żarniki o większej żywotności
Opublikowano 27 Października 200916 l Pisaliście ze nie polecacie firm regenerujących przetwornice. Ja dałem do takiej firmy i po 4 dniach miałem zrobioną i jeżdżę na niej ponad rok. Kupiona od kogoś przetwornica tez nie daje gwarancji a może pochodzić z regeneracji nieprawdaż? Zgadza sie, ale skad masz pewnosc, ze zregenerowana przetwornica po miesiacu nie padnie? Skoro odradzali to pewnie juz ktos regenerowal i nie byl usatysfakcjonowany :gwizdanie:
Opublikowano 27 Października 200916 l Pisaliście ze nie polecacie firm regenerujących przetwornice. Ja dałem do takiej firmy i po 4 dniach miałem zrobioną i jeżdżę na niej ponad rok. Kupiona od kogoś przetwornica tez nie daje gwarancji a może pochodzić z regeneracji nieprawdaż? Zgadza sie, ale skad masz pewnosc, ze zregenerowana przetwornica po miesiacu nie padnie? Skoro odradzali to pewnie juz ktos regenerowal i nie byl usatysfakcjonowany :gwizdanie: no chyba że dadzą gwarancję to wtedy rozumiem
Opublikowano 27 Października 200916 l Na ja tez raczej w trzecim przykladzie, co prawda jeszcze swieci ale lubi sobie czasem zgasnac :gwizdanie: ja muszę przyznać że jestem dalej niż 3 przedział bo często świeci po 6-7 godz czasem to niech robią żarniki o większej żywotności Tredy ida niestety w przeciwnym kierunku, zdania na temat xenonow sa podzielone, wlasnie chocby z tego wzgledu, ze w tym kierunku raczej nic sie juz nie da zrobic i koszta eksploatacji takich lamp sa dosc wysokie (juz nie mowiac o kwestii ochrony srodowiska. Rtęć zawarta w zarnikach). Pojawily sie tez bezrteciowe ale technika xenonow nie bedzie w stanie stawic czola technice LED, ktora predzej czy pozniej wyprze HIDy calkowicie.