Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1,8T gasnie przy skrecie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie, wie ktos cos, co to moze byc? kumpel tak ma, jak skreca kierownica to czasem mu gasnie, ostatnio o malo nie wyladowal na plocie... dzieki za wszelkie info

Opublikowano

moze mu gasnie bo wciska sprzeglo przy skrecie a obrotow mu nie trzyma i zdycha :decayed:

Opublikowano

a gasnie na niskich obrotach,czy przy przy szybszej jezdzie?

Opublikowano
  • Autor

na wolnych i na parkingu tez na niewielkich obrotach

Opublikowano

ja w AHL 1,6 mialem tak,jak mi padala pompa wspomagania,jak ustawialem na parkingu auto na wolnych,nie dotykajac gazu,to gaslo,trzeba bylo pomagac gazem- a na koniec zaczela warczec i zdechla... :wink4:

Opublikowano

ja w AHL 1,6 mialem tak,jak mi padala pompa wspomagania,jak ustawialem na parkingu auto na wolnych,nie dotykajac gazu,to gaslo,trzeba bylo pomagac gazem- a na koniec zaczela warczec i zdechla... :wink4:

o tym samym pomyślałem, pewnie pompa zatarta i stawia zbyt duży opór.

Opublikowano

sprawdz co sie dzieje z plynem na zgaszonym ,a potem na wlaczonym silniku-u mnie poziom na wyl. byl normalny,a jak odpalilem to go doslownie wessalo do srodka-uszkodzony byl zawor zwrotny

wymiana pompy od passata i smiga do dzis,nowy wlasciciel audi nie nazeka :wink4:

Opublikowano

witaj mam co prawda 1,6 ale objawy były podobne po czyszczeniu przepustnicy i przeplywki jest ok.

Opublikowano
  • Autor

zawiozl autka do mechanika, ten mu przeczyscil jakies przewody i wszystko gra

dzieki za posty

Opublikowano

napisz i dowiedz sie jakie to przewody komus moze sie przydac, informacje chciales dot. problemu ale juz jakis wklad wdzialalnosc forum włożyc to cieżko prawada?! z dobrym opisem rozwiazania problemu

• 5 lat później...
Opublikowano

witam mam problem z audi a4 b6 1.8 turbo 2002 r avant

przy skrecie kołami podczas jazdy w prawo silnik przygasa,zaczyna przebierac a czasem gasnie jesli skrece gwałtownie -w tym momencie pokazuje sie błąd epc i kontroli trakcji,ale tylko przy skrecie w prawo,skrecam w lewo i wszystko jest pieknie tak samo przy jezdzie na wprost

auto nieposiada instalacji lpg

jesli sa tu jacys doswiadczeni forumowicze prosze o kontakt tutaj albo podam nr tel na prv

---------- Post dopisany at 12:14 ---------- Poprzedni post napisany at 12:01 ----------

napisz i dowiedz sie jakie to przewody komus moze sie przydac, informacje chciales dot. problemu ale juz jakis wklad wdzialalnosc forum włożyc to cieżko prawada?! z dobrym opisem rozwiazania problemu

no mi by sie to teraz bardzo przydało bo mam ten sam problem ale tylko przy skrecie w prawo podłączyłem wag-a i pokazalo chyba ze 6 błedow odrazu<moze masa gdzies niestyka>

pokazalo bład eps<pedał gazu>,kontoli trakcji,ecu<komputer>,abs,czujnik polozenia wałka...itd....wczesniej wykasowałem błedy wszystkie i po przejazdzce kiedy znowu zaczeła przebierac przy skrecie w prawo znowu 6 błedow wyskoczyło.....

moze stało sie tak komus wczesniej i wie ktury kabelek jest przyczyna albo ktora masa byla powodem bo 6 błedow odrazu zeby bylo to wedlug mnie albo ecu albo masa gdzies niestyka bo po wykasowaniu bledow autko jedzie przyspiesza jak marzenie...

---------- Post dopisany at 12:19 ---------- Poprzedni post napisany at 12:14 ----------

dodam ze autko na postoju przy skrecie lewo prawo nieprzebiera chodzi rowno tak jak powinno byc dopiero podczas jazdy taka magia sie dzieje.....ze przebiera/gasnie przy skrecie w prawo....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Piotr sprawdź akumulator.objawy jak przy zwarciu na celach

---------- Post dopisany 29-05-2014 at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany 06-05-2014 at 23:10 ----------

i jak? namierzyłeś usterkę ?