Opublikowano 14 Grudnia 201411 l Witam wszystkich. Mam pytanie czy miał ktoś okazje wymieniać łożysko w tylnym kole.Z tego co się orjęntuje to łożysko jest razem z piastka i czy po wymianie widać jest z zewnątrz ze zostało wymienione? Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Opublikowano 15 Grudnia 201411 l Ja wymieniałem z przodu, samo łożysko, nie było konieczności wymiany piasty - można je z niej wyciągnąć .
Opublikowano 15 Grudnia 201411 l Przy okazji tematu zapytam, czy przednie łożysko jest takie same z prawej i lewej strony? tzn ten sam numer?
Opublikowano 16 Grudnia 201411 l Przy okazji tematu zapytam, czy przednie łożysko jest takie same z prawej i lewej strony? tzn ten sam numer? Tak, to samo
Opublikowano 16 Grudnia 201411 l Kiedy bedziesz wymieniac łożysko sprawdz bicie promieniowe piasty jest to wazne podczas montażu nowej tarczy
Opublikowano 20 Grudnia 201411 l Autor Moje pytanie było związane z tym że oddałem samochód do mechanika na wymianę łożyska w tylnym kole.Pokazywał mi na rysunku technicznym jak te łożysko wygląda i wywnioskowałem że jest ono razem z piastą.Po odebraniu auta przez jakiś czas było niby ok ale po jakimś czasie znowu zaczeły dochodzic dziwne odgłosy z tyłu.Zdjęłem kołpak i zobaczyłem tylko nowa śrubę a piastka jest nadał stara i zardzewiała.I tak sobie myśle czy aby mnie nie oszukał czy mam jechac do niego z reklamacja.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Podejrzewam, ze wymienił Ci tylko łożysko.. ile zapłaciłeś za część (łożysko) ?
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Powiem Wam że w ASO wymiana tylnego łożyska w allroad kosztuje duuuużo. Trchę mnie zdoili i to ze zniżkami. No ale roboty jest dużo więcej w quattro. Edytowane 30 Grudnia 201411 l przez vvalery
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l jedna sruba wiecej, to duzo ? jedna sruba wiecej, to duzo ?Nie znam się na tym tylko bazuję na tym co mi powiedziano, że ze względu na napęd trzeba demontować to i tamto, a nie prosto zdjąć koło i wymienić łożysko. Nie sądzę żeby to była jedna śrubka, ale skoro się na tym znasz to mnie może nacięli.Wyminili łożysko koła. Demontaż i montaż obudowy łożyska, łożysko koła jezdnego wymiana, piasta koła z łożyskiem wymontowanie i zamontowanie, geometria. To mam na fakturze. Możesz wykazać tą różnicę jednej śrubki ? Będę wiedział na przyszłość. Edytowane 30 Grudnia 201411 l przez vvalery
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l w Q musisz zdjąc całą zwrotnice, po półoś przeszkadza w demontazu łożyska z piastą stąd ta róznica do oski, roboty porównywalnie jest mniej o jakies 30 minut w osce jak w Q
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l w Q musisz zdjąc całą zwrotnice, po półoś przeszkadza w demontazu łożyska z piastą stąd ta róznica do oski, roboty porównywalnie jest mniej o jakies 30 minut w osce jak w Q Dzięki Dev. W ASO to pewnie się z tych 30 minut godzina robi dodatkowo. w sumie zabuliłem z robocizną częścią i geometrią ok. 900 zł.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l Oczywiście. Sprawdziłem fakturę i jest dziewiątka z przodu ale to prawie tysiąc.
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l cena z łozyskiem nie jest najgorsza jak na ASO ciekawy jestem jakie dali łożysko.... a mozesz wrzucic scan tej faktury ? chciałem zerknąc....
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l cena z łozyskiem nie jest najgorsza jak na ASO ciekawy jestem jakie dali łożysko.... a mozesz wrzucic scan tej faktury ? chciałem zerknąc.... Skana Ci nie rzucę ale podam numer łożyska 4H0498625A za 776 brutto. Reszta robocizna z duużym upustem. Na łożysko też był. Przepraszam bo geometria jest doliczona osobno i wynosi 166 zł. Kurna musiałem iść do garażu żeby to z auta wyciągnąć. Tak że razem z geometrią wyszło 1160 zyla. Robiłem jeszcze ten sprysk i dlatego troszkę namieszałem z głowy czyli nikąd.Pozdrawiam vvalery
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l łozysko w aftermarkecie mozna kupic za max 250zł ale za robocizne policzyli bardzo mało
Opublikowano 30 Grudnia 201411 l łozysko w aftermarkecie mozna kupic za max 250zł ale za robocizne policzyli bardzo mało To po starej znajomości. Chłopaki z vw przeszli do audi a z nimi znam się ładnych parę lat. Przysługa za przysługę można by rzec.
Opublikowano 9 Kwietnia 201511 l Panowie podepnę się pod pytanie, da się wymienić samo łożysko ale na tyle ? Czy musze wymieniac całą piastę ? Jakies konkretne wymiary łożyska?
Opublikowano 11 Kwietnia 201511 l Panowie podepnę się pod pytanie, da się wymienić samo łożysko ale na tyle ? Czy musze wymieniac całą piastę ? Jakies konkretne wymiary łożyska? Przecież masz napisany numer 4 posty wyżej.