Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

00955 Nie działa centralny zamek pilot.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem z centralnym zamkiem. Nie działa pilot, nie zamyka i nie otwiera zamków. Po sprawdzeniu błędów poprzez VCDS pojawił się kod 00955, po sprawdzeniu na formu tego błędu dowiedziałem się że trzeba zakodować kluczyk i tak też postąpiłem (posiadam tylko jeden kluczyk i gdy próbowałem go ponownie zakodować był w stacyjce). Niestety nic to nie dało.Gdy wchodzę w bloki pomiarowe 007 to przy wciskaniu przycisków na pilocie od otwierania zmienia się z 0 na 1 z czego by wynikało że kluczyk jest zakodowany ale gdy chcę zamknąć lub otworzyć auto nie działa centralny.

Jeśli ma ktoś pomysł co jest tego skutkiem z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Mam podobnie w jednym kluczyku... po przekreceniu zapłonu a potem wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki spróbuj wtedy zamknąć centralny z pilota...najprawdopodobnie pastylka już klękła :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Mam podobnie w jednym kluczyku... po przekreceniu zapłonu a potem wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki spróbuj wtedy zamknąć centralny z pilota...najprawdopodobnie pastylka już klękła :kwasny:

kiedyś jak pojawiał mi się ten problem to tak robiłem jak mi radzisz, wtedy pilot naprawiał zaczynał działać, ale teraz ten sposòb nie działa.

O jakiej pastylce piszesz?

Da się ją wymienić ?

Czy muszę rozejrzeć się za nowym kluczykiem?

Opublikowano

Raczej nowy kluczyk chyba że dorwiesz używke i przełożysz sama pastylke...to takie podłużne gówienko jak rozbierzesz pilota bedziesz widział o co kaman [emoji6]

Opublikowano
  • Autor

Raczej nowy kluczyk chyba że dorwiesz używke i przełożysz sama pastylke...to takie podłużne gówienko jak rozbierzesz pilota bedziesz widział o co kaman [emoji6]

A jak dopasować kluczyk do auta? Skąd będę wiedział jaki muszę kupić, bo z tego co wiem trzeba wiedzieć jaki jest jego numer i częstotliwość, tylko nie wiem jak to sprawdzić?

Opublikowano

Wystarczy żeby częstotliwość była ta sama

Opublikowano

Rozbierz pilot i bedziesz miał wszystko napisane, a pastylka to immo i nie ma nic z zamykaniem auta

Edytowane przez edekxp

Opublikowano

Nie tylko częstotliwość Ale i również wersja modułu komfortu.

Są dwie wersje 433Mhz, nie są kompatybilne.

Ładnie to jest opisane w wątku o MK.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

czyli to nie jest wina starego pilota? to co może być przyczyną nie działania centralnego zamka?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Robiłem już tak zanim mi napisałeś i nic to nie dało.

• 4 lata później...
Opublikowano

Czy ktoś jeszcze spotkał się z tym problemem? Kupilem auto bez klucza. Kupilem scyzoryk z tego samego rocznika, dorobilem grot i dopasowalem immo. Douczylem pilota CZ. W blokach pomiarowych normalnie widze, że zmieniają się wartości przy wyciskaniu kluczyków. W błędach modułu komfortu pokazuje się blad 00955. Próbowałem robić re-synchronizacje wg procedury ross-techa, ale nie dało nic. Ktoś ma jakieś pomysły?