kieto Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2014 jak bys podpowiedział jeszcze na jakie to cisnienie zmniejszyc i w jakich okolicach powinien być ten mnoznik na koncu. Teraz to juz sam to ustawiam (z twoja olbrzymia pomoca Łukasz 13) mam dosc tych specjalistow na ktorych trafiam sam po 1.5 godziny ustawiania lepiej ustawilem mape a logi dopiero jak sie pogoda troszku polepszy
Łukasz13 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Z tym cisnieniem to tylko taka moja sugestia, narazie moze tak zostac jak jest, cisnienie na reduktorze regulujesz, powinna byc srubka na imbus, ale po tym trzeba by znowu robic autokalibracje i ustawiać znowu mapy. Narazie ustaw to sobie z tym ciśnieniem co jest teraz, mozesz obniżyc jeszcze mnożnik powyżej 15 ms bo mapa lpg idzie wyzej od mapy pb, potem zrób loga i zobacz czy dobrze to wychodzi i czy nie ma niepokojacych objawów, zerknij tez w kanał 032 na vagu i zobacz jakie sa korekty.
kieto Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2015 oka wszystko rozumiem dopracuje mape i robie logi -zrobilem wczoraj troszke kilometrow check sie nie zapalil ale vag pokazal uboga mieszanka korekta dlugoterminowa blad sporadyczny -natomiast korekty dlugoterminowe mniej wiecej byly na poziomie w okolicach zera akrotkoterminowe od ok -8 na luzie przez okolo+8 przy nomalnej jezzdie a przy cisnieciu to skakały do nawet +23 -zauwazylem ze przewody do listwy od lpg liczac od chłodnicy maja 12,10,8.4cm długosci mam je wyrownac czy sie tym nie przejmowac ? -czasy wtrysków na lpg na luzie sa nizsze od pb np.2,6 lpg a na pb 2,8 podczas jazdy wydaja sie na tym samym poziomie -i jeszcze cisnienie dalej potrafi skakac choc jest ustawione 1.35 to skacze od 1,4 do 0.95 momentami do 0.9 czy jak bym jednak zdecydowal sie je obnizyc np do 1.2 dzialalo by stabilniej? -ogolnie nie zauwazylem podczas jazdy jakis niepokojacych objaw tylko to co wyczytalem z kompa
Rekomendowane odpowiedzi