kszyhu Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Witam, ostanio zauważyłem ze mam mokry silnik i delikatnie kapie na ziemie;/ pojechałe do 4 mechaników i stwierdzili uszczelke pokrywy zaworów wie kupiłem i zmieniłem. ale dalej cieknie i nie moge zabardzo zdiagnozowac usterki ;/
Tyrath Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Najlepiej powycierać wszystko szmatą i obserwować. Ja np wczoraj zlikwidowałem wyciek poprzez delikatne dociągnięcie śrub miski olejowej.
Blachu Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Najlepiej powycierać wszystko szmatą i obserwować. Ja np wczoraj zlikwidowałem wyciek poprzez delikatne dociągnięcie śrub miski olejowej. I przestało pocić się? Bo u mnie też tam chyba cieknie lekko olej :/
Tyrath Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Tak, przestało. Ale nie dociągaj tych śrub zanim nie będziesz pewny, że to z michy. Najpierw zdejmij osłonę i powycieraj wszędzie gdzie dojdziesz ręką
Blachu Opublikowano 22 Grudnia 2014 Opublikowano 22 Grudnia 2014 No z pokrywy zaworów nic nie leci. Wydaje mi się że to z michy, ale od strony turbiny, bo po stronie kierowcy jest ok. Wyczyszczę i będę obserwował... -Lumia 920-
Rekomendowane odpowiedzi