Paszo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Opublikowano 23 Grudnia 2014 A więc tak. Podczas przyspieszania (2/3k obr/min) z okolic silnika wydobywa się głośne buczenie Na postoju gdy przegazuje również słychać krótkie buczenie (4/5k ob/min). Po zmianie filtra powietrza na airboxa buczenie stało się 3x głośniejsze. Przypuszczam, że jest jakaś nieszczelność w dolocie. Co o tym myślicie ?Dodam, że auto trochę zamuliło. Wszystko zaczęło się po jeździe na autostradzie - 160/220 km/h - 'wywiało' uszczelkę kolektora ssącego ? Auto stoi bo strach jeździć IC wraz z wężami i rurami sprawdzone wszystko ok.
kkrzysiekk555 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Kolega mniał coś podobnego tylko w a4 b6 1.8T 163KM, buczał też od ok 2k/obr./min to okazało się że kolektor nawalił
kkrzysiekk555 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie wiem czy pękł, ale wiem, że było gdzieś rozszczelnienie.
jakub04 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 U mnie zaczęło buczeć przy około 3 tys. obr. po wymianie fabrycznego katalizatora i fabrycznej plecionki na zamiennik BOSALA i plecionki made in poland.
Rekomendowane odpowiedzi