narkil Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Witam. Mam pewien problem z wycieraczkami, mianowicie na pierwszym biegu jest strasznie długa przerwa między kolejnym ruchem piór (około 3 razy dłuższa niż standarowo w samochodach). Chciałem zapytać czy gdzieś w VAGu można to ustawić, tj. długość tej przerwy. Ewentualnie może jest właczony czujnik deszczu, gdzie można to sprawdzić i jaka powinna być wartość bez czujnika? Co prawda żadnych błędów nie pokazuje.
steve69 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 ... mianowicie na pierwszym biegu jest strasznie długa przerwa między kolejnym ruchem piór .... Zmiana ustawienia czasu przełącznikiem na manetce wycieraczek nic nie daje? -- Pozdrawiam. Sławek
Fido Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 No przecież pisze że chodzi o pierwszy bieg w tej regulacji.
narkil Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dobra fail, byłem przekonany że ta regulacja jest od tylnych wycieraczek, których w sumie jeszcze nawet nie używałem....troche techniki i człowiek się gubi. Pewnie temat do usunięcia, zaraz bede wracał do domu to sprawdze czy na pewno działa. Bo rozumiem że chodzi wam o tę pokrętło ? http://img28.olx.pl/images_tablicapl/167563311_2_644x461_manetka-audi-a4-b6-dodaj-zdjecia.jpg
Fido Opublikowano 24 Grudnia 2014 Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dokładnie. Im wyżej przełączysz tym częstotliwość ruchu ramion większa.
narkil Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2014 Dobra, działa, temat do zamknięcia/usunięcia. I wybaczcie że nie zajrzałem do instrukcji ale byłem przekonany, że to ma coś wspólnego z czujnikiem deszczu. (troche podobnie zachowywał się mój Peugeot jak czujnik był źle ustawiony)
Rekomendowane odpowiedzi