majami Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 witam, problem jest taki, że w moim autku na pewno jest fabryczny alarm i jest sprawny, auto zamykane i otwierane jest z oryginalnego pilota, diody od alarmu są w drzwiach, ale nie świecą tj. nie mrugają. W czym może być problem ? Auto mam już 4 lata i tak ma od początku jak kupiłem. Może ktoś spotkał się już z taką usterką ?
Wąski Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 A sprawdziłeś czy alarm działa dioda to nie wszystko no tak poknociłem
domjenick Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 A sprawdziłeś czy alarm działa dioda to nie wszystko ... cos ci sie pokrecilo przeciez napisal,ze alarm dziala,tylko kontrolki nie mrygaja... a jesli o te kontrolki-skad pewnosc ,ze to fabryczny?
majami Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 alarm faktycznie działa, a stąd wiem że fabryczny, bo kiedyś w serwisie gościu mi sprawdził, ale co do diód, to nie wiedział w czym rzecz. Acha, auto ma oryginalne czujki i klawisz na słupku od strony keirowcy, służący do ich deaktywacji. Dodam, że VAG nie wykrył żadnych błędów
domjenick Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 alarm faktycznie działa, a stąd wiem że fabryczny, bo kiedyś w serwisie gościu mi sprawdził, ale co do diód, to nie wiedział w czym rzecz. Acha, auto ma oryginalne czujki i klawisz na słupku od strony keirowcy, służący do ich deaktywacji. moze sie cos odlaczylo albo oderwalo,ppopsikaj jakims odrdzewiaczem,podociskaj na pompce wszystkie styki i zobaczymy,czy pomoze
majami Opublikowano 30 Września 2008 Autor Opublikowano 30 Września 2008 zdejmowałem nawet tapicerkę od strony kierowcy, ale tam wszystko ok, nie wiem gdzie szukać tej usterki. Przejrzę jeszcze te styki na module pompki, ale chyba to nic nie da, bo przecież wszystko inne związane z central zamkiem i alarmem działa
domjenick Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 a przyjrzyj sie jeszcze raz diodom od srodka drzwi zobaczna przewody,moze ktos probowal wczesniej wstawic cos innego i mu nie wyszlo,wiec zostawil diodki odlaczone,dioda to tylko potwierdzenie,ze alarm sie uzbraja-mozna bez nich zyc
Rekomendowane odpowiedzi