mateusz233 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Plaki Wd40 i inne tego typu preparaty przyciągają tylko kurz którego w odróżnieniu od kabiny pod maską występuje cały czas Przecież od tego bardziej brud sie czepia, sposoby jak nacieranie zderzaka przepalonym olejem przez dziadka Ja miałem zarzygany cały dół olejem. Popsikałem WD-40 i przecierałem szmatą dokładnie do sucha gdzie miałem dostęp. Jakoś nie ściągnęło mi kurzu Najlepiej nawalić chemii a później oglądać aluminium białe w plamach, pordzewiałe śrubki i zielone styki na wtyczkach. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez mateusz233
POWER-KRIS Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Z chemia się zgadzam, ale wez dwie rurki metalowe i jedną spryskaj WD poloz to gdzieś na działce. Po roku tej spryskanej WD juz nie będzie. [emoji12]
mateusz233 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Wiem że WD bardziej penetruje niż natłuszcza, ale też nieźle rozpuszcza olej. Tak samo jak bardzo brudne zaolejone części się myje w ropie. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez mateusz233
lukaszooo Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziadek też nacierał zderzak starym olejem i był zadowolony więc kazdy cieszy sie z czego chce
Rekomendowane odpowiedzi