kondi169 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Witam mam problem posiadam radio concert z audi a4 b5 z systemem bose. Radio grało bez problemu teraz chciałem je podłączyć w audi a6 pod orginalne kostki i radio się łączy znajduje stacje radiowe ale nic nie słychać, brak głosu. Próbowałem też u kolegi w innym audi i jest to samo. W radiu sa 4 wejścia na kostki zaś w mojej a6 i znajomego 2 kostki. Dzięki serdeczne za pomoc. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez kondi169
apocalipto Opublikowano 30 Grudnia 2014 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Twoje radio jest zakodowane na system bose, trzeba podpiąć vag-a i przekodować. Jakby w tamtych audi były aktywne głośniki tył to by zagrał chociaż w nich tył i sub.
kondi169 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2014 Próbowałem się połączyć vagiem z radiem ale nie mogę
apocalipto Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Powiem na przykładzie mojej a4, nie miałem fabrycznego radia. Jeżeli niema fabrycznego radia od nowości: -tylko 2 kostki podłączeniowe radia -wszystkie głośniki są pasywne czyli 8kabli w kostce iso od głośników -brak suba w bagażniku (avant) -brak kabelka sygnału ``gala`` w kostce iso -brak kabelka komunikacyjnego ``k-line`` w kostce iso -oryginalne zaślepki boczne pod niefabryczne radio Więc jeżeli chcesz się połączyć vag-iem w takim audi gdzie niebyło fabrycznego radia to niema szans, bo brak k-line. Ja u siebie po montażu ory radia dokładałem kilka kabli aby było jak fabryka.
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Każde audi wyjechało z fabryki z oryginalnym radiem lub bez radia ( sporadycznie ). Linia-k w nie wszystkich rocznikach była wyprowadzona do iso. Nie ma oryginalnych zaślepek pod nieoryginalne radio tak fabryka nie wypuszczała ( Chiński wynalazek ). Tu masz jakie radia szły w a4 http://www.ibiblio.org/tkan/audi/radios/radios.html. Nigdy nie było 8 przewodów w iso tylko przód ,a tył aktywny albo brak tyłu lub Bose. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Tom A4
kondi169 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2014 Czyli co musiałbym zrobić aby radio grało?
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 W swoim aucie łączysz się z z tym radiem tzn a4 b5 jeśli tak to zmień kodowanie i po sprawie jeśli nie to musisz podpiąć linie-k np z pod klimatronika lub bezpośrednio do lini-k idącej z gniazda diagnostycznego
apocalipto Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Nigdy nie było 8 przewodów w iso tylko przód ,a tył aktywny albo brak tyłu lub Bose. Nie chcę z Tobą się kłócić na koniec roku ale chyba wiem jakie auto kupiłem, poza tym jestem elektromechanikiem samochodowym od prawie 9lat więc wiem co mówię
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 musiałeś mieć coś dłubane nie było takich wersji poszukaj sobie w etce sam zobaczysz
apocalipto Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Widzę, że jednak jesteś uparty, moje audi jest ze Szwajcarii , znajomy ma s6 c5 też Szwajcar i tak samo jak u mnie brak suba instalacja na wszystkie głośniki pasywne w 4czterech drzwiach. W obu autach wstawione radia niefabryczne od nowości. Nie chce mi się radia wyciągać i robić zdjęć jak wyglądały ori kostki u mnie, zrobię jak konsolę 2 din będę montował.
Tom A4 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) model radia jaki masz Nie fabryczne radia nie były seryjnie montowane więc jest to instalacja robiona pod klienta i nie wychodząca w standardzie więc nie motaj bo gość zgłupieje. Takie cuda były robione w fabryce tylko na zamówienie a nie w normalnej linji produkcyjnej. Mogłeś napisać że to szwajcar tam są takie cudaki. Trzeba było napisać: Na przykładzie mojego szwajcara. I wiadomo by było o co chodzi że tam były różne dziwne rzeczy w autach. Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Tom A4
Rekomendowane odpowiedzi