Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pytanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam do was pytanie. Jak kupilem auto grzebajac przy nim zauwazylem sprytnie schowany kabel a na koncu przelacznik. Przelaczylem i auto nie chcialo zapalic strzelam ze odcina paliwo. Przelacze jeszcze razem i auto odpala. Ale nie w tym rzecz ostatnio mam dziwne problem z autem czasem mi samoczynnie gasnie, pozniej ciezko go odpalic i po podlaczeniu pod kompa wywala bledy wtryskow. Czy jest to mozliwe ze wlasnie przez ten wlacznik tak sie dzieje?

Opublikowano

Wszystko jest możliwe. Zobacz jak wygląda połączenie tego kabla z wyłącznikiem oraz jak wygląda drugi jego koniec. Jest możliwe że jest słaby styk i przerywa.

Opublikowano

To pewnie odciecie od pompy paliwa, wydaje mi sie ze przy bezpiecznikach powienien byc poczatek tej "instalacji"

Opublikowano

Nie wiadomo jak autor tego moda to zmontował. Może iść prosto do pompki. Dlatego po nitce do kłębka, czyli po kablu do..?

Opublikowano

A wiec zdjalem obudowe pod kierownica sladem tego kabla. Idzie on do bezpiecznikow ale widac na fachowa robote. Nie bede tego ruszal bo boje sie ze cos rozwale.

Opublikowano

Czyli to nie wina tej instalacji odcięcia zapłonu. Musisz szukać dalej co jest nie tak.

Opublikowano (edytowane)

Hmm a moze tam jakies zwarcie sie robi na tym kablu jak dostanie sie wilgoc? O dziwo dzis auto odpalalem kilka razy, nagrzewalem go do 90 i wogole nie zgasl. Dzis tez kupilem nowke akumulator bo moj stary sie nadawal do wyrzucenia. Po jutrze zrobie nim jakas trase zobacze co sie bedzie dzialo. A moze mialem wode w baku? Moglby powodowac takie objawy? Bo nawet dzien wczesniej zanim dzialy mi sie te cuda tankowalem na innej stacji.

Edytowane przez eXik