Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 sedan 1995 | rolki RS6 | dystanse 20mm | h&r -30 mm | Bose | kubełki | kiera S | mała sesja str.11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Aa widziałem jakieś tutki jak to się rzeźbi i nie bardzo mi sie chce szczerze mówiąc :) a jeżdzę przeważnie sam i jeszcze nigdy nic większego nim nie woziłem niz deska czy narty które przechodzą przez luft więc nie potrzebuje :) a do wożenia większych gabarytów mam passata haha :D

Co by teraz tuningowac ?

Opublikowano

2 din, climatronic, lampy, wydech? :D

Opublikowano
  • Autor

2 din, climatronic, lampy, wydech? :D

Dwa pierwsze mody strasznie skomplikowane podałeś kolego haha nie wiem czy mi się chcę :D , jak jeszcze 2 din może może tak climatronic to chyba odpada :D Ale dwa kolejne całkiem dobre bo lampy chętnie zmienie na OEMowy 2 lift i myślę o końcówkach wydechu :D

Pasowałoby na wiosnę z jakąś felgą wyskoczyć ale nigdy nie ma kasy :(

Kupiłem nowe gniazda na tył kayaby , trzeba będzie wrzucić przy okazji zmiany sprężyn

Opublikowano

2din bez climatronica, a z pokrętłami tak średnio by pewnie wyglądało :D lampy zmieniaj raz dwa, na pewno tylek odzyje :)

Opublikowano
  • Autor

może komuś potrzebne? :) sprzedam w cenie wkładu ;P

2u4su9y.jpg

Kupie lampy tył z 1 bądź 2 lifta ma ktoś coś??

I jeszcze jedno pytanko mam. Coś mi się obiło o uszy ,że lampy z 2 lifta nie podchodzą p&p ,że coś się przerabia . Jakby ktoś mógł mi przyblizyć o co chodzi albo podesłać jakiś odnośnik do rozważań na ten temat to będę wdzięczny :)

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to 1 lift pasuje p&p a 2 lift trzeba zmienić kable kierunku i wstecznie w jakiejś kostce ;) Ale mogę się mylić.

Poszukałem i znalazłem:

Wejdź tutaj

Opublikowano
  • Autor

Enczu piękne dzięki ! :)

Tak to ten tyłek jednak wygląda

19shvt.jpg

Założyłem te i te lampy na przymiarkę czyli I i II lift i I FL wygrał jak dla mnie dlatego postanowiłem nie podążać za tłumem zakładając II lift.

Opinie?

Mam też wizje , co prawda podlukane od Edsona ale może się nie obrazi :)

#Mianowicie dokładka cupry oraz lotka bmw na klape ,poszukuję również dokładki poliftowej tylnego zderzaka tej takiej przedłużanej jak pod PDC ew kpl zderzak w kolorze ale chyba to nie jest możliwe,żeby lakiery się pokrywały w przed i po FL?? Jest LY7T po lifcie?

Edytowane przez Sajmoon

Opublikowano

Chyba idziesz trochę w wieś tuning , pod machą mułowate 1.6 a kupa sport spoilerów dokładek i zderzaków dookoła :/

Opublikowano

Witaj.Sprezyny ktore kupiles na tyl niepodejda.Dlatego ze sa od passat b5,a6 c5.Sprezyna jest osobno z amortyzatorem.Jak sie myle niech mnie ktos poprawi.

Opublikowano
  • Autor

Wiem sprężyny juz sprzedałem :P sprzedający nie wiedział co sprzedaje a ja tez za mało uwagi zwróciłem i wyszło jak wyszło . Dobrze , że to były nowe H&R i poszły tego samego dnia kiedy sie zorientowałem , ze cos jest nie w tamburyn. Nie straciłem także jedynie niesmak do kupowania na Allegro pozostaje :P

Chyba idziesz trochę w wieś tuning , pod machą mułowate 1.6 a kupa sport spoilerów dokładek i zderzaków dookoła :/

To co radzisz ? Tylko , nie wspominaj o swapie :P

Edytowane przez Sajmoon

Opublikowano

Ja mam zupełnie inną wizję na samochód, mam pod maską 90 konnego diesla to nie robię z niego formuły pierwszej , ja ide w kierunku serii ale stan igła z paroma przeszczepami od lifta (kiera , liczniki i takie pierdoły) plus ładne koło wg mnie seria wygląda najładniej :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Noo rozumiem ale mi sie wydaje , ze kiedy sie bawić jak nie teraz takim gratem hehe . Silnik 1.6 tez nie ma u mnie dożywocia wiec myśle ze spróbuje zrobic tak jak pisałem ew jak będzie paśnik straszny to wyleci to. Ale dzieki za Twoja opinie! :)

Przyszedł czas i na to :)

5etvuw.jpg

Stan obecny :)

sqqkhk.jpg

2s00082.jpg

21dpx8m.jpg

Opublikowano

Brakuje tu gwintu, nie zakladasz?

Opublikowano
  • Autor

Nie, tylko sprężyny obniżające i 17" , Ew. Jakies dystanse na tył i finito

Opublikowano

Ale kosa :slina:, dobrze że te lampy tył zmieniłeś.

Opublikowano
  • Autor

Panowie pomocy z doborem koła ,zbliża się wiosna a ja nie mam pomysłu. Chce ,żeby rolka robiła robotę ale też trzeba wziąć pod uwagę,że motorownia słaba i też chce kompromis między szykiem a komfortem haha. Chciałbym 18'' ale nie wiem czy to nie za dużo i czy nie poprzestać na 17". Sugestie sugestie i jeszcze raz sugestie !

I jednak skłaniam się powoli ku gwintowi , ma ktoś coś na sprzedaż w ogarniętej cenie?

I jak to jest ze zużyciem zawieszenie na 18 calowej rolce? Dopiero zrobiłem wahacze,łączniki i końcówki i nie chciałbym tego ponawiać za chwile :P

Opublikowano

Wiadomo, że im mniejszy profil opony tym bardziej zawiecha dostaje po d*pie. Auto i tak nigdy nie będzie służyło do wyścigów z racji na silnik więc może akurat pójść w wygląd i zapodać 18" :decayed:

Opublikowano

Widzę kolega że też kupił zawieszenie firmy SKV Germany i jakie kolega ma wrażenia po wymianie ?? Ja już jeżdżę na nim z 2 miesiące ale mam wrażenie ze trochę twardsze to jest od ori bo takie było poprzednie.

Opublikowano
  • Autor

Ciężko mi na tą chwilę cokolwiek powiedzieć jak to zawieszenie się sprawuje , ponieważ tego samego dnia kiedy wszystko poskładałem to zachorowałem i od tygodnia już nie ruszam się z domu i audica stoi w garażu nie ruszana. Przejechałem tylko jakieś 10 km na geometrię i wiem tylko,że jest cichutko,sztywno.Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne :) I po geometrii auto prowadzi się super

Opublikowano

Wiem powiem Ci że mój mechanik ustawiał zawieszenie mi na oko pojechałem zaraz na drugi dzień na zbieżność a diagnosta mówi do mnie że jest 0.0 :shock3::shock3: Zrobiłem tyś km i znów pojechałem i mówi mi że dalej nic 0.0 :slina: wychodzi a teraz już jest troszkę miekcej niż przez pierwszy tydzień ale zakrętów trzyma się jak na kleju 120 km w zakręcie a auto nawet z zakrętu nie wyciąga :tongue4: