kiblos Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 witajcie panowie i panie, może wiecie gdzie dobrze zestroić zestaw cb w Olsztynie??
!Tommy Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 nie jestem z olsztyna ale u mnie w okolicy to w sklepach z cb-radiami, a nawet w sklepach ze sprzetem car-audio lub giełdach samochodowych i elektronicznych
kiblos Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 ja cb i antenę zamawiałem z allegro, więc dzięki poszukam w sklepach z cb
Gość jonny Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 ja cb i antenę zamawiałem z allegro, więc dzięki poszukam w sklepach z cb Zestaw zestroisz w kazdym serwisie CB,chyba sa takie w Olsztynie lub okolicach
kiblos Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 panowie jeszcze pytanko mam jedno: zestaw cb ma być do mercedesa sprintera ale jest różnica na jakim samochodzie będzie strojone, bo często będzie cb lądowało w audi, a i jeszcze jedno pytanko tam gdzi mieszkam w delegacji już mnie okradli pociągnęli mi radio i cb będę musiał wyciągać nie może być na stałe więc antena musi być ciągle w tym samym miejscu czy nie ma różnicy??
Patrykbor Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 panowie jeszcze pytanko mam jedno: zestaw cb ma być do mercedesa sprintera ale jest różnica na jakim samochodzie będzie strojone, bo często będzie cb lądowało w audi, a i jeszcze jedno pytanko tam gdzi mieszkam w delegacji już mnie okradli pociągnęli mi radio i cb będę musiał wyciągać nie może być na stałe więc antena musi być ciągle w tym samym miejscu czy nie ma różnicy?? Jak zdejmiesz antenę to najlepiej stawiaj ja w tym samym miejscu bo możne zmienić się swr , a antenę stroisz do samochodu w którym ma jeździć a jak przełożysz do innego to profilaktycznie można sprawdzić wartość swr bo można spalić radio ja ta wartość jest wysoka .Jak ci szkoda kasy na strojenie to kup se miernik i sam se będziesz stroił .
kiblos Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 chyba tak będzie trzeba zrobić bo szkoda stracić antenę a tam wszystko kradną. Pytałem o to samo na forum o cb i nikt nie odpisał a niby sami znawcy tam są
Tobi_one Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 panowie jeszcze pytanko mam jedno: zestaw cb ma być do mercedesa sprintera ale jest różnica na jakim samochodzie będzie strojone, bo często będzie cb lądowało w audi, a i jeszcze jedno pytanko tam gdzi mieszkam w delegacji już mnie okradli pociągnęli mi radio i cb będę musiał wyciągać nie może być na stałe więc antena musi być ciągle w tym samym miejscu czy nie ma różnicy?? Jak zdejmiesz antenę to najlepiej stawiaj ja w tym samym miejscu bo możne zmienić się swr , a antenę stroisz do samochodu w którym ma jeździć a jak przełożysz do innego to profilaktycznie można sprawdzić wartość swr bo można spalić radio ja ta wartość jest wysoka .Jak ci szkoda kasy na strojenie to kup se miernik i sam se będziesz stroił . kolega chyba powiedzial wszystko w tym temacie ale dodam tak od siebie ze lepiej jest samemu kupic sobie miernik swr i to zrobic bo niektorzy ,,pseudo" fachowcy moga to spier.... poprostu nie mowie oczywiscie ze wszyscy
Patrykbor Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 chyba tak będzie trzeba zrobić bo szkoda stracić antenę a tam wszystko kradną. Pytałem o to samo na forum o cb i nikt nie odpisał a niby sami znawcy tam są kiblos pewnie nie odpisali bo 20 razy dziennie ktoś te pytanie zadaje i maja już dość a na takich forach jest to napisane tylko trzeba czytać
kiblos Opublikowano 3 Października 2008 Autor Opublikowano 3 Października 2008 jak czegoś nie mogę znaleźć to pytam, ogólnie martwe jest tamto forum nic się nie dzieje,
Patrykbor Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Zależy jakie ja siedzę na www.cb-radio.pl i jestem zadowolony z tego forum
Rekomendowane odpowiedzi