Pawel_Sosnowiec Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Witam mam do was pytanie posiadam audi a4 b5 z radiem symphony po rozladownaiu kumulatora wiadomo zablokowalo mi sie radio , wyskoczyl napis safe i za chiny nie potrafie wpisac kodu z radia urzywam skrotu tp + rds trzymam oba guziki naraz i nic nie wyskakuje dalej safe
Danios30 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Symphony I czy II? Jest to radio z odtwarzaczem CD. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane)Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund)Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę.Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy.
Tom A4 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 (edytowane) Symphony I czy II? Jest to radio z odtwarzaczem CD. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane) Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund) Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy. Czytaj ze zrozumieniem napisał przecież że trzyma tp i rds sprawdź czy po przekręceniu kluczyka da się wywołać opcje wpisywania kodu Edytowane 5 Stycznia 2015 przez Tom A4
asadolewski Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Miałem podobny problem 3 dni jeździłem z zablokowanym radiem bo nie dało się włączyć trybu wpisania kodu, znalazłem w internecie żeby zostawić auto na noc z odłączonym aku. Tak też zrobiłem rano podłączyłem aku i tryb wszedł bez problemu po przytrzymaniu przycisków ok 3sec. Może i ty tak spróbuj.
Pawel_Sosnowiec Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 Miałem podobny problem 3 dni jeździłem z zablokowanym radiem bo nie dało się włączyć trybu wpisania kodu, znalazłem w internecie żeby zostawić auto na noc z odłączonym aku. Tak też zrobiłem rano podłączyłem aku i tryb wszedł bez problemu po przytrzymaniu przycisków ok 3sec. Może i ty tak spróbuj. no musze tak sprobowac bo nie moge wogole wpisac tego kodu trzymam i trzymam i lipa nie wiem co jest Symphony I czy II? Jest to radio z odtwarzaczem CD. Po włączeniu pojawia się SAFE (radio zakodowane) Równocześnie naciśnij przyciski TP i RDS. Trzymaj dopóki nie wyświetli się 1000 (parę sekund) Używając przycisków 1, 2, 3, 4 wpisz kod. Przycisk 1 oznacza pierwszą cyfrę kodu, przycisk 2 drugą cyfrę itd. Przyciskając każdy przycisk zmieniasz tę cyfrę. Po wpisaniu całego kodu, ponownie naciśnij TP i RDS i przytrzymaj 2-3 sekundy. symphony I Cd . nie dziala ten skrot trzymalem to tp i rds i nic radio zakodowane na amen
Tom A4 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 odłącz od zasilania odczekaj i ponownie podłącz powinno ruszyć
Pawel_Sosnowiec Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2015 odłącz od zasilania odczekaj i ponownie podłącz powinno ruszyć probowalem na 3h odpiolem minus z akumulatoora i amba fatima dalej nic nie dziala chyba podpiecie pod kompa mnie czeka
airbob Opublikowano 8 Stycznia 2015 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zakładam że klawisze są właściwe (jakoś nie pamiętam dawno takiego radia nie miałem na stole). Może któryś klawisz uwalony i radio nie widzi że go naciskasz, są to sporadycznie używane klawisze.
Multis Opublikowano 15 Stycznia 2015 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Włączyć zapłon i czekać godzine. Na wyświetlaczu ma być SAFE, po godzinie powinno wyskoczyć CODE, wtedy RDS i TP.
Rekomendowane odpowiedzi